Εικόνα

Folli-Follie: Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου

https://bit.ly/3eZTHrZ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης παραιτήθηκε καθώς δεν έλαβε την νομική κάλυψη που είχε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών
Παραιτήθηκε αιφνιδίως από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Folli – Follie ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιωαννίδης -ο οποίος τοποθετήθηκε μαζί με άλλα μέλη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον περασμένο Φεβρουάριο- παραιτήθηκε καθώς δεν έλαβε την νομική κάλυψη που είχε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Ιωαννίδης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει ως απλό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το διοικητικό συμβούλιο προωθούσε την δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τα πρόσωπα που υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής της Folli – Follie στην Ασία.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ ενημέρωσε τις δικαστικές αρχές ότι, θα διεκδικήσει ένα ποσό 78 εκατ. δολαρίων κατά των προσώπων που υπέγραφαν τις οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες είχαν παραποιηθεί με ανύπαρκτες πωλήσεις από ανύπαρκτους προμηθευτές. Εν τω μεταξύ, αλγεινή εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η δικαστική πορεία της υπόθεσης, καθώς οι βασικοί μέτοχοι μένουν στο απυρόβλητο εδώ και δυο χρόνια.

Οι ανωτέρω διεκδικήσεις προκύπτουν απο το πόρισμα της Alvarez & Marshal και της έρευνα της ΕΛΤΕ, και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης FFG. Μέσω της FF Group Sourcing Limited με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Ι. Μπεγιέτης, ενοποιούνταν, όπως έχουν καταδείξει οι σχετικές έρευνες, ανύπαρκτοι τζίροι από ανύπαρκτους προμηθευτές στην Ασία με πλαστά τραπεζικά έγγραφα που «φούσκωναν» τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie.

Επίσης, κατά πληροφορίες, η εταιρεία συνεχίζει να διεκδικεί 3 εκατ. ευρώ από τρίτο πρόσωπο που φέρεται να έλαβε αμοιβή για δήθεν υπηρεσίες που προσέφερε στην εταιρεία με αντικείμενο την εξεύρεση επενδυτή. Πρόκειται για την υπόθεση του δικηγόρου που φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και δανειστή της. Από την άλλη πλευρά, η νέα διοίκηση ερευνά εάν η υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής φόρων οι οποίες κατεβλήθησαν στην Ασία με βάση τα ψευδή οικονομικά στοιχεία. Σ αυτό το θέμα δεν υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες ανάκτησης των χρημάτων εξαιτίας του νομικού καθεστώτος στο Χονγκ Κονγκ.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s