Εικόνα

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η νόσος επιζεί στον αέρα πολυπληθών χώρων

https://bit.ly/2VNeszz

Γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 ανιχνεύτηκε στον αέρα αποχωρητηρίων στα νοσοκομεία,
σε εσωτερικούς χώρους όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός αλλά και σε δωμάτια όπου το ιατρικό προσωπικό αφαίρεσε τον ειδικό εξοπλισμό για την προστασία από τον κορωνοϊό
Όλο και περισσότερα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φύση και τον τρόπο που δρα ο νέος κορωνοϊός. Οι τελευταίες έρευνες επικεντρώνονται και στο θέμα της διασποράς της νόσου από τον αέρα.
Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από τον οργανισμό Nature Research αποκάλυψε για τον φονικό ιό, που έχει αφήσει πίσω του πάνω από τρία εκατομμύρια κρούσματα, ότι μπορεί να παραμείνει στον αέρα, σε μέρη από όπου διέρχεται πλήθος κόσμου.
Γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 ανιχνεύτηκε στον αέρα αποχωρητηρίων νοσοκομείων, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός όπως και σε δωμάτια όπου το ιατρικό προσωπικό αφαίρεσε τον ειδικό εξοπλισμό για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει, πάντως, ότι η μείωση στις μεταφορές, μέσω αέρος, σωματιδίων του ιού μπορούν να περιοριστούν σε δωμάτια όπου ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.
Στη μελέτη του Nature Research επισημαίνεται ότι ο κορωνοϊός ανιχνεύτηκε εκτός από δωμάτια ασθενών και σε σούπερ μάρκετ και σε εσωτερικό κτηρίων.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s