Εικόνα

Θετικοί στον ιό εκατοντάδες εργαζόμενοι σε σφαγείο της Γερμανίας

https://bit.ly/2VJNKYr

Οι 200 εξ’ αυτών είναι Ρουμάνοι – Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα ή είναι τελείως ασυμπτωματικοί
Περίπου 200 Ρουμάνοι εργαζόμενοι σε ένα σφαγείο της δυτικής Γερμανίας βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Συνολικά, περίπου 300 εργαζόμενοι αυτής της επιχείρησης που βρίσκεται στο Μπίρκενφελντ της Ρηνανίας-Παλατινάτου έχουν βρεθεί θετικοί. Από αυτούς, οι 200 είναι Ρουμάνοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας. Στο σφαγείο δουλεύουν 700 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 500 κατάγονται από τη Ρουμανία.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι προσβληθέντες παρουσιάζουν μόνο ελαφρά συμπτώματα ή είναι τελείως ασυμπτωματικοί.

Πολλοί από τους περίπου 300.000 εποχιακούς εργάτες που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, κυρίως για να εργαστούν σε αγροκτήματα, είναι Ρουμάνοι. Παρ’ ότι έκλεισαν τα σύνορα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19, επιτράπηκε σε αυτούς τους εποχιακούς εργάτες να ταξιδέψουν στη Γερμανία.
Το υπουργείο Εξωτερικών ωστόσο διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό δεν είναι εποχιακοί εργάτες αλλά δουλεύουν για υπεργολάβους που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γερμανικό σφαγείο.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s