Εικόνα

Έξαλλοι γερουσιαστές: Η Deutsche Bank αρνείται να τους δώσει στοιχεία για τα δάνεια του Ντόναλντ Τραμπ

https://bit.ly/2xc5QZV

«Είναι εξωφρενικό που δεν γνωρίζουμε τις μυστικές χάρες που μπορεί να κάνει η τράπεζα
στον Πρόεδρο και την οικογένειά του – ή τις χάρες που η τράπεζα δέχεται ως αντάλλαγμα» λέει η μέχρι πρότινος διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για την Προεδρία, Ελίζαμπεθ Γουόρεν

Η Deutsche Bank απέρριψε επίσημο αίτημα από τέσσερις γερουσιαστές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, για να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις επαφές και τις επαφές της τράπεζας με την οικογενειακή επιχείρηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ζητήσει από την τράπεζα επιείκεια σε ορισμένα από τα δάνεια του.

Σε επιστολή προς την Deutsche Bank νωρίτερα αυτό το μήνα, οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, Σέροντ Μπράουν, Κρις Βαν Χόλλεν και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, πρ. υποψήφια για την προεδρία, ανέφεραν ότι η επαφή μεταξύ της τράπεζας με έδρα τη Φρανκφούρτη και του Trump Organisation δημιουργεί «ανησυχητικές νέες υποψίες για το βαθμό στον οποίο η Deutsche Bank ασκεί επιρροή πάνω στον πρόεδρο και αμφιβολίες για το αν «κατά πόσον οι αξιωματούχοι της διοίκησης θα προσέφεραν ρυθμιστική εύνοια στη γερμανική τράπεζα».

Εκ μέρους της Deutsche Bank, η δικηγορική εταιρεία Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP απάντησε σε επιστολή της 21ης ​​Απριλίου – την οποία είδε το Bloomberg – λέγοντας ότι «υπάρχει κρίσιμη νομική διάκριση μεταξύ ερευνών που διεξάγονται σύμφωνα με κανόνες του Κογκρέσου που έχουν εγκριθεί από δεόντως εξουσιοδοτημένες επιτροπές, αφενός, και αιτήματα πληροφόρησης που υποβάλλονται από μεμονωμένα μέλη, αφετέρου. »

Η Deutsche Bank πρέπει να σέβεται τα νομικά και συμβατικά όρια που υπάρχουν όσον αφορά τις εμπιστευτικές πληροφορίες, ανέφερε. Σημειόωνεται πως στο πρόσφατο παρελθόν ο αμερικανός πρόεδρος κινήθηκε νομικά εναντίον της γερμανικής τράπεζας για να μην διαρρεύσει πληροφορίες για τα δάνειά του στο Κονγκρέσο.

«Η Deutsche Bank πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις μας», δήλωσε η Γουώρεν σε απάντηση μέσω email. «Είναι εξωφρενικό που δεν γνωρίζουμε τις μυστικές χάρες που μπορεί να κάνει η τράπεζα στον Πρόεδρο και την οικογένειά του – ή τις χάρες που η τράπεζα δέχεται ως αντάλλαγμα. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να λογοδοτήσει ο πρόεδρος για τις συγκρούση συμφερόντων του. »

Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, εκτός από το ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας παραμένει «δεσμευμένη να συνεργαστεί με εγκεκριμένες έρευνες».

Οι εκπρόσωποι του Trump Organisation προσέγγισαν το βραχίονα του Priivate Banking της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη στα τέλη του περασμένου μήνα, καθώς η πανδημία του coronavirus προκαλούσε εκτεταμένη αναταραχή στην οικονομία, σύμφωνα με ένα άτομο που έχει γνώση του θέματος.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s