Εικόνα

Ρέι Ντάλιο: Ο δισεκατομμυριούχος που χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό ως μια «νέα αρχή»

https://bit.ly/2VA56Hb


Συγκρίνοντας την πανδημία με άλλες «σκοτεινές» περιόδους, όπως τη Μεγάλη Ύφεση, ο ιδρυτής της Bridgewater Associates εκτιμά πως η τωρινή κατάσταση θα είναι «σχετικά σύντομη» και θα επιτρέψει μια ευρύτερη παγκόσμια «αναδιάρθρωση»
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής κεφαλαίων, Ρέι Ντάλιο, περιγράφει τον νέο κορωνοϊό ως ένα συναρπαστικό ορόσημο της ιστορίας, που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερη κοινωνική πρόοδο.

Σε μια ζωντανή του συνέντευξη στο LinkedIn, ιδρυτής της Bridgewater Associates που είναι το μεγαλύτερη hedge fund παγκοσμίως, υπογράμμισε φυσικά τον τραγικό απολογισμό τω ανθρώπινων απωλειών από την πανδημία, που μέχρι στιγμής έχει μολύνει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς και τις ευρύτατες οικονομικές συνέπειες.

Ωστόσο, θέλησε να δώσει και μια αισιόδοξη διάσταση, αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα στην οικονομία θα πρέπει να εξεταστούν σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο.

Συγκρίνοντας την πανδημία με άλλες περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, όπως ήταν για παράδειγμα η Μεγάλη Ύφεση, ο Ντάλιο ανέφερε πως η τωρινή κατάσταση, όσο επώδυνη κι αν είναι – θα είναι «σχετικά σύντομη» και θα επιτρέψει μια ευρύτερη παγκόσμια «αναδιάρθρωση». Αυτή η αναδιάρθρωση ή αναδόμηση μπορεί να κρατήσει από τρία έως και 5 χρόνια, σημείωσε.

«Ξέρω ότι είναι πολύς καιρός, αλλά δεν θα είναι για πάντα», ανέφερε ο Ντάλιο στον διευθυντή σύνταξης του LinkedIn, Νταν Ροθ.

«Η ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται, να εφευρίσκει και να βγαίνει από δύσκολες καταστάσεις σαν κι αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντάλιο προχώρησε και πιο πέρα, λέγοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι «ενθουσιασμένος» με αυτό που θα ακολουθήσει τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας τα άλματα που θα σημειωθούν στην ψηφιοποίηση, την επεξεργασία δεδομένων και την ανθρώπινη σκέψη. Η εκτίμηση του 70χρονου μεγαλοεπιχειρηματία αντανακλά ευρύτερες απόψεις οικονομολόγων και ιστορικών ότι επί του παρόντος είμαστε εν μέσω μιας τεχνολογικής επανάστασης.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας επανάστασης σε ό,τι αφορά την ικανότητα να σκεφτόμαστε και να χρησιμοποιούμε αυτή την ικανότητα. Θα έλεγα ότι αυτό θα είναι το πιο πολύτιμο πράγμα για το μέλλον».

Για να ευδοκιμήσουν σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι άνθρωποι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κατανόηση και την ενίσχυση των λογικών και δημιουργικών ικανοτήτων της σκέψης τους, ανέφερε ο Ντάλιο.

«Θα έλεγα ότι η κατανόηση των δεξιοτήτων σκέψης ή η χρήση ψηφιακών μηχανισμών υποστήριξης για τη σκέψη, θα είναι η πιο πολύτιμη δεξιότητα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πίσω στο 1982, ο Ντάλιο έκανε – όπως ο ίδιος λέει – το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του. Είχε στοιχηματίσει ότι η τότε κρίση χρέους θα οδηγούσε σε οικονομική κατάρρευση. Ωστόσο διαψεύστηκε και έχασε πολλά λεφτά – δικά του και πελατών του. Και μάλιστα οι απώλειες ήταν τόσο μεγάλες, ώστε αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από τον πατέρα του για να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Ίσως εκείνη η τραυματική εμπειρία να τον κάνει πλέον πιο επιφυλακτικό στις εκτιμήσεις του και πιο αισιόδοξο ότι όσο μεγάλη κι αν είναι μια κρίση, η οικονομία έχει τον τρόπο νομοτελειακά να ανακάμψει…

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s