Εικόνα

Πληρώνουμε ακριβότερα τη βενζίνη ακόμη και από τους Γερμανούς!

https://bit.ly/2yHPc4w

Στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η 4η υψηλότερη τιμή σε αμόλυβδη βενζίνη και
πετρέλαιο κίνησης σε όλη την ΕΕ! Στην πλούσια Γερμανία, η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη. Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από το συγκριτικό τεστ για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς αποδείχθηκε πως οι Έλληνες πληρώνουν την τέταρτη υψηλότερη τιμή στη Γηραιά Ήπειρο χωρίς όμως να λαμβάνουν τους μισθούς των Γερμανών ή άλλων πλούσιων ευρωπαϊκών κρατών.

Η Ελλάδα, παρότι βρίσκεται σε βαθιά κρίση και οι καταναλωτές έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες εισοδήματος, εντούτοις έχει από τις υψηλότερες τιμές καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλύοντας του πίνακες τιμών καυσίμων στην ΕΕ, βλέπουμε ότι η Ελλάδα στην λιανική τιμή της αμόλυβδης – 95 (1,347 ευρώ/λίτρο), κατέχει την 4η θέση της ακριβότερης τιμής όπως επίσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Την ίδια στιγμή στην πλούσια Γερμανία το κόστος της αμόλυβδης είναι 1,192 ευρώ/λίτρο.

Παράλληλα η μέση τιμή στα 1.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης χωρίς φόρους στην ΕΕ κυμαίνεται σε 372,9 ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης η τιμή ανέρχεται σε 440,7 ευρώ. Την ίδια στιγμή οι αντίστοιχες τιμές στην Ελλάδα κυμαίνονται σε 379,07 ευρώ για τα 1.000 λίτρα αμόλυβδης χωρίς φόρους και σε 510,25 ευρώ τα 1.000 λίτρα diesel κίνησης χωρίς φόρους.

Είναι φανερό ότι η υπερφορολόγηση των καυσίμων έφερε την Ελλάδα να διαθέτει τιμές για πλούσιους ενώ χωρίς τους φόρους και τους δασμούς έχει τιμές για φτωχούς!

Την ακριβότερη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την έχει η Ολλανδία με 1,469 ευρώ και ακολουθεί η Ιταλία με 1,411 ευρώ, η Μάλτα με 1,411 ευρώ, η Ελλάδα με 1,347 ευρώ ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο με 1,342 ευρώ.

Αντίθετα τη χαμηλότερη τιμή για κάθε λίτρο αμόλυβδης την είχε η Ουγγαρία με 0,819 ευρώ και ακολουθεί η Βουλγαρία με 0,880 ευρώ, η Πολωνία με 0,885 ευρώ, η Ρουμανία με 0,923 ευρώ ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Τσεχία μαζί με το Λουξεμβούργο με 0,959 ευρώ το λίτρο.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης η Σουηδία διαθέτει την πιο υψηλή τιμή με 1,271 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν η Γαλλία με 1,213 ευρώ, το Βέλγιο με 1,223 ευρώ, η Ελλάδα με 1,150 ευρώ και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Δανία με 1,139 ευρώ το λίτρο.

Αντίθετα τη χαμηλότερη τιμή διάθεσης για κάθε λίτρο diesel κίνησης την έχει η Βουλγαρία με 0,877 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν το Λουξεμβούργο με 0,878 ευρώ, η Πολωνία με 0,914 ευρώ, η Λετονία με 0,918 ευρώ και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ουγγαρία με 0,932 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε τον αναλυτικό πίνακα της ΕΕ με τις τιμές διάθεσης των καυσίμων σε όλη την Ευρώπη.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s