Εικόνα

Μιλάνο: Mαζικές ταφές θυμάτων που δεν αναζητήθηκαν

https://bit.ly/2VQmSoA

Περίπου 13.000 θάνατοι από κορωνοϊό έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία – Αντιμέτωπο με
τον κίνδυνο κορεσμού των νεκροτομείων, το Μιλάνο αποφάσισε να μειώσει από τριάντα σε πέντε ημέρες την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να πάρουν τη σορό του δικού τους ανθρώπου
Η πόλη του Μιλάνου, στην καρδιά της ιταλικής περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ιταλία από τον κορωνοϊό, άρχισε την ταφή δεκάδων θυμάτων τις σορούς των οποίων δεν αναζήτησαν οι οικείοι τους.

Πυκνές σειρές μικρών λευκών σταυρών παρατάσσονται μπροστά από λάκκους που έσκαψαν εκσκαφείς για τις ταφές, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας, με το Μιλάνο πρωτεύουσά της και οικονομικό πνεύμονα της χώρας, έχει καταγράψει περίπου 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς θανάτους στη χώρα.
Δεν πρόκειται για μαζικό τάφο, είναι ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος σε αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν δυστυχώς χωρίς να έχουν τους συγγενείς τους κοντά τους, εξήγησε η αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, Ρομπέρτα Κόκο, κατά τη διάρκεια της ταφής των πρώτων 61 σορών στο νεκροταφείο του Μουζόκο, το μεγαλύτερο του Μιλάνου.

«Εδώ έχουμε 61 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της φρικτής περιόδου, καθένας από αυτούς έχει ένα όνομα και έναν σταυρό προκειμένου να αναγνωρίζεται», διευκρίνισε η αντιδήμαρχος.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν οικογένεια, σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης περιόδου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό τους, δεν λάβαμε καμία ένδειξη για το τι έπρεπε να κάνουμε με τον καθένα χωριστά» , προσέθεσε.

Αντιμέτωπο με την αύξηση των θανάτων και τον κίνδυνο κορεσμού των νεκροτομείων, το Μιλάνο αποφάσισε πράγματι να μειώσει από τριάντα σε πέντε ημέρες την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να πάρουν τη σορό του δικού τους ανθρώπου.

Οι οικογένειες που δεν μπόρεσαν να πάρουν τον νεκρό τους λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων ή λόγω της δικής τους κατάστασης της υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να τον πάρουν έπειτα από δύο χρόνια για υγειονομικούς λόγους, δήλωσε η Ρομπέρτα Κόκο.

Στον χώρο που αφιερώνεται στις σορούς που δεν αναζητήθηκαν μπορούν τα ταφούν έως 600 νεκροί, αλλά οι αρχές του Μιλάνου ελπίζουν να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους τάφους.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s