Εικόνα

Ο στρατός του Χάφταρ συλλαμβάνει Σύρο μισθοφόρο

https://bit.ly/3ePcWof

Ο συριακής καταγωγής Μουσταφάς Ρασίντ βρέθηκε στη Λιβύη ως μισθοφόρος με υπόδειξη
της Άγκυρας – Αποκαλύπτει πως μέσω Κωνσταντινούπολης ταξίδεψε αεροπορικώς στην Μισράτα της Λιβύης, με άλλους μισθοφόρους που στηρίζουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησης του Σάρατζ
Άλλο ένα βίντεο που φέρεται να εμφανίζει Σύρο μισθοφόρο, αιχμάλωτο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ, δημοσιοποίησε το ανεξάρτητο δίκτυο libyareview.com.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, ο συριακής καταγωγής Μουσταφάς Ρασίντ βρέθηκε στη Λιβύη ως μισθοφόρος με υπόδειξη της Άγκυρας. Στο βίντεο ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέσω Κωνσταντινούπολης ταξίδεψε αεροπορικώς στην Μισράτα της Λιβύης, με άλλους μισθοφόρους που στηρίζουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησης του Σάρατζ.
 Σύμφωνα με το libyareview.com, οι δυνάμεις που είναι πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), αποτελούνται από συνονθυλεύματα διαφόρων συριακών πολιτοφυλακών και μισθοφόρων που έχει αποστείλει η Τουρκία, κυρίως από τη Συρία.Υπολογίζεται πως ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων, που βρίσκονται σήμερα στη Λιβύη και πολεμούν στο πλευρό του Σάρατζ, φτάνουν του 5.300, με 2.000 ακόμη να εκπαιδεύονται στην περιοχή Αφρίν της Συρίας ή και εντός τουρκικού εδάφους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υποστηρίζει πως οι μισθοφόροι λαμβάνουν μαχητές λαμβάνουν έναν προσοδοφόρο μισθό μεταξύ 1.500 έως 2.000 $ το μήνα, πολύ υψηλότερο από ό, τι θα λάμβαναν εάν έπαιρναν μέρος σε μάχες στη Συρία.

Το τελευταίο διάστημα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ, έχει στοχοποιήσει τους Σύρους μισθοφόρους του Ερντογάν και του Σάρατζ, με αποτέλεσμα να βρουν πολλοί από αυτούς τραγικό θάνατο. Παράλληλα δημοσιοποιούνται βίντεο από συλληφθέντες Σύρους που δηλώνουν πως δεν έχουν λάβει τα οικονομικά ανταλλάγματα που τους υποσχέθηκαν, καταγγέλλοντας την Τουρκία.
Η πλειοψηφία των μισθοφόρων, υπολογίζεται πως βρίσκονται στα προάστια της Τρίπολης, πολεμώντας στο πλευρό της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Σάρατς και κάνοντας χρήση εξοπλισμού που τους παραχώρησε η Τουρκία.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s