Εικόνα

Το ψέμα του Τραμπ για το πλήθος των τεστ στις ΗΠΑ

https://bit.ly/2W3b1nt

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι στις ΗΠΑ έχουν διενεργηθεί περισσότερα ατομικά τεστ για τον
κορωνοϊό από όλο τον υπόλοιπο πλανήτη συνολικά – Τα δεδομένα δείχνουν ότι στη χώρα έχουν γίνει 5 φορές λιγότερα τεστ από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου
Νέα χονδροειδής υπερβολή εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να αποδείξει ότι η Αμερική είναι έτοιμη να βγει από το lockdown: Υποστήριξε δημόσια ότι στις ΗΠΑ έχουν διενεργηθεί περισσότερα ατομικά τεστ για τον κορωνοϊό από όλο τον υπόλοιπο πλανήτη συνολικά.

Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει 5 φορές λιγότερα τεστ από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε ότι «νομίζω πως κάπου διάβαζα εχθές ότι έχουμε κάνει πιο πολλά τεστ από οποιονδήποτε άλλον, εννοώ από όλες τις άλλες χώρες μαζί. Στις ΗΠΑ έχουν γίνει περισσότερα τεστ από όλο τον κόσμο συνολικά».

Ο οργανισμός Worldometer καταγράφει στην ιστοσελίδα του την εξέλιξη της πανδημίας ανά χώρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρονται εκεί, ο Πρόεδρος Τραμπ θα είχε δίκιο εάν έλεγε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κάθε άλλη χώρα σε ατομικά τεστ κορωνοϊού -σε κατά μόνας σύγκριση όμως, με καθεμία ξεχωριστά. Και πάλι, όμως, αυτό αφορά σε στοιχεία που ανακοινώνουν τα ίδια τα κράτη. Το τι ακριβώς ισχύει πχ για την Κίνα παραμένει άγνωστο, εφόσον η συγκεκριμένη χώρα δεν δημοσιοποιεί τα σχετικά μεγέθη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σύνολο των τεστ σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. Εξ αυτών, περίπου 4,1 εκατ. έχουν γίνει στις ΗΠΑ. Και ενώ ως απόλυτος αριθμός τα 4,1 εκατομμύρια εντυπωσιάζουν, σε μια αναγωγή σε τεστ/1 εκατομμύριο κατοίκων, οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ πίσω στην γενική κατάταξη, με μόλις 12.659 δοκιμές/1 εκατ. ανθρώπους. Ενδεικτικά, η Γερμανία εμφανίζει 20.629, η Ιταλία στις 24.000 και το Ισραήλ κοντά στις 28.000.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s