Εικόνα

Για ποιον κτυπά την «καμπάνα» το fund που αποκάλυψε το σκάνδαλο στη Folli Follie

https://bit.ly/3euJ9AO

Δευτέρα του Πάσχα, με το ελληνικό χρηματιστήριο κλειστό, το fund Quintessential Capital Management απειλεί με νέες αποκαλύψεις – Τι ετοιμάζει ο Ισραηλινός Γκάμπριελ Γκρέγκο
Nέα έκθεση για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιεύσει στις 4 το μεσημέρι, το Fund Quintessential capital Management, σύμφωνα με μήνυμα του στο twitter, όπου δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για ελληνική εταιρεία ή την χώρα.

Σε μια ημέρα ( Δευτέρα του Πάσχα ) όπου δεν υπάρχει συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το fund Quintessential Capital Management – το οποίο είχε αποκαλύψει την παραποίηση οικονομικών στοιχείων της Folli – Follie – απειλεί με νέες αποκαλύψεις.

To fund του πρώην ισραηλινού αλεξιπτωτιστή Gabriele Grego, το Quintessential Capital Management στις 4 Μαΐου 2018, είχε ταράξει την ελληνική αγορά δημοσιεύοντας το περίφημο report της για τη Folli Follie, αποκαλύπτοντας την παραποίηση επιμέρους στοιχείων των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας. To ίδιο fund είχε αποκαλύψει απάτη και σε ιταλική εταιρεία και τελικά ο επικεφαλής της συνελήφθη απο τις ιταλικές αρχές.

Για την Folli – Follie

Η Quintessential ισχυρίστηκε ότι «το δίκτυο των σημείων πώλησης της Folli Follie εμφανίζεται σημαντικά μικρότερο του δηλωθέντος», και επικαλέστηκε εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποίησε η ίδια σε σημεία πώλησης στην Ασία και αλλού, που, σύμφωνα πάντα με την ίδια, έδειξαν ότι «σε αντίθεση με τα 630 σημεία που αναφέρονται στην οικονομική έκθεση του 2016, βρήκαμε αποδείξεις μόνο για 289 σε λειτουργία σημεία πώλησης».

Επίσης είχε υποστηρίξει ότι «τα επίσημα στοιχεία της Folli Follie δείχνουν αυξανόμενα έσοδα και κέρδη, αλλά συνεχείς αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εξηγείται από το μεγάλο και αυξανόμενο κεφάλαιο κίνησης στις ασιατικές θυγατρικές, ενώ το ύψος των λογιστικών απαιτήσεων και αποθεμάτων των ασιατικών θυγατρικών εμφανίζεται δυσανάλογο συγκριτικά με τις αντίστοιχες εταιρείες». Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Folli Follie διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του hedge fund και προανήγγειλε την ανάληψη νομικών ενεργειών, οι απώλειες για τους μετόχους είναι ανυπολόγιστες, ενώ η μετοχή είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

Στον χρόνο που πέρασε σημαντικές καθυστερήσεις των εμπλεκομένων αρμοδίων αρχών να αναλάβουν δράση αλλά και η ολιγωρία από την πλευρά της FFG να διαθέσει στοιχεία έχουν δημιουργήσει ένα κουβάρι παραπληροφόρησης

Tαυτόχρονα, και ενώ η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει, η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει να έχει τον έλεγχο στην εταιρεία προκαλώντας καθυστερήσεις στις διαδικασίες για τη διερεύνηση του σκανδάλου.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s