Εικόνα

Η αμερικανική οικονομία έχασε 22 εκατ. θέσεις εργασίας σε έναν μήνα

https://bit.ly/2XDV0Xr


Στα 5,2 εκατ. υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα
που έληξε στις 11 Απριλίου – Για τρίτη διαδοχική εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τα 5 εκατ. – Στο 15% πιθανολογείται το ποσοστό ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 11 Απριλίου σε ένα ακόμη τεράστιο αριθμό αυτό των 5,25 εκατομμύριων όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Είναι η τρίτη διαδοχική εβδομάδα που οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ξεπερνούν τα 5 εκατ.

Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων ήταν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφώνονταν στα 5,5 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας είχε διαμορφωθεί στα 6,62 εκατομμύρια.

Στο σύνολο των τεσσάρων εβδομάδων ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας ανέρχεται συνολικά στα 22 εκατομμύρια και ουσιαστικά διαγράφουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας που είχε επιτευχθεί από το 2009.

Αν και η τελευταία μέτρηση είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες των 6 εκατ. αιτήσεων δεν παύει να είναι ενδεικτική της μεγάλου πλήγματος που έχει δεχθεί η αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Μόλις ενάμιση μήνα πριν, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ήταν στις 200.000, κοντά στα χαμηλό 50 ετών και μόνο 1,7 εκατομμύρια Αμερικανοί λάμβαναν επίδομα.

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το Market Watch η δραματική αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας πιθανότατα έχει διαμορφώσει το ποσοστό ανεργίας σε περίπου 15%, το υψηλότερο επίπεδο από τη Μεγάλη Ύφεση τη δεκαετία του 1930. Το ποσοστό θα ήταν ακόμη υψηλότερο εάν συμπεριλαμβανόταν ο άγνωστος αριθμός των Αμερικανών που εξακολουθούν να παραμένουν στην μισθοδοία αλλά δεν εργάζονται.

Το ποσοστό των απωλειών θέσεων εργασίας φαίνεται ότι τελικά να επιβραδύνεται, αλλά αναμένονται πολλές ακόμη απολύσεις και άδειες άνευ αποδοχών μέχρι το τέλος του μήνα και πιθανώς στις αρχές Μαΐου.

Το πόσο σύντομα θα μπορέσουν οι νέοι άνεργοι να βρουν δουλειά θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα επαναλειτουργήσει η οικονομία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σχεδιάζει να ανακοινώσει σήμερα κατευθυντήριες γραμμές για το πώς οι πολιτείες θα μπορέσουν να αρχίσουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, αν και πολλοί κυβερνήτες λένε ότι δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσευν σε κάτι τέτοι ενόσω οι αριθμοί των κρουσμάτων του COVID-19 αυξάνονται.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων τα futures της Wall Street κατέγραψαν μικρή άνοδο.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s