Εικόνα

Στίγκλιτς: Ο Τραμπ έχει αίμα στα χέρια του – Η ανεργία μπορεί να φτάσει στα επίπεδα της Μεγάλης Υφεσης

https://bit.ly/3bgutU0

Κατηγορεί τον Τραμπ ότι φέρει προσωπικά την ευθύνη για την περικοπή των κονδυλίων για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πανδημίες – Οι επιταγές που έδωσε δεν θα φτάσουν ποτέ στα χέρια αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη
Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος κατηγορεί τον Τραμπ ότι φέρει προσωπικά την ευθύνη για την περικοπή των κονδυλίων για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πανδημίες και απέτυχε τις τελευταίες εβδομάδες να χρησιμοποιήσει τις προεδρικές του εξουσίες για να εξασφαλίσει αναπνευστήρες για τα νοσοκομεία και ζωτικής σημασίας προστατευτικό εξοπλισμό στο υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης με τον φονικό κορωνοϊό.

Αοριστολογούσε διαρκώς, τόνισε ο καθηγητής Στίγκλιτς για τον Τραμπ στην εκπομπή CoronaNomics για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία του Econ Films. «Κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πεθάνουν άδικα πολλοί άνθρωποι. Τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα. Αν έδινε απλώς σημασία σε αυτά που έλεγε η επιστήμη θα είχε ενεργήσει πολύ νωρίτερα. Και γι αυτό το λόγο μείναμε απροστάτευτοι επειδή δεν κατανοεί την επιστήμη, δεν την κατανόησε εξ’ αρχής».

«Η ανεργία μπορεί να φθάσει στα επίπεδα της Μεγάλης Ύφεσης»

O Tζόζεφ Στίγκλιτς προειδοποίησε στη συνέντευξή του ότι σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ μπορεί να μείνει άνεργο λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας. Σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό ανεργίας μπορεί να εκτιναχθεί σε ύψη που είχε να δει η χώρα από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης τη δεκαετία του 1930, που άφησε βαθιές ουλές στον ψυχισμό των Αμερικανών επί δεκαετίες. «Ουδέποτε στο παρελθόν είχαμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο τόσο αιφνίδιο. Οι εκτιμήσεις είναι ότι η ανεργία έχει ήδη φθάσει στο 15%, το υψηλότερο ποσοστό από την Μεγάλη Ύφεση. Και δεν θα εκπλαγώ αν φθάσει στο 20%, 30%», τόνισε.

Ο Στίγκλιτς έπλεξε το εγκώμιο ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες στηρίζουν οικονομικά επιχειρήσεις για να διατηρήσουν εργαζομένους στο δυναμικό τους και να μην τους απολύσουν, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι ανώτερα από τη στρατηγική της κυβέρνησης Τραμπ με την αποστολή σε κάθε ενήλικα επιταγών -βοηθημάτων 1.200 δολαρίων, που απαίτησε να φέρουν μάλιστα την υπογραφή του καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν στις κάλπες τον προσεχή Νοέμβριο. «Οι περισσότεροι Αμερικανοί βασίζονται στους εργοδότες τους για την ασφάλιση υγείας και σε αυτή την περίοδο αυτό είναι καταστροφικό. Οι επιταγές δεν θα φθάσουν στα χέρια εκείνων που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. «Δυστυχώς, με τα κριτήρια που έθεσε η κυβέρνηση Τραμπ, αυτά τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη είναι εκείνα που δεν υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις. Η κυβέρνηση λέει τώρα ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να φθάσουν στα χέρια τους οι επιταγές τους, αφήνοντας αυτά, τα πλέον ευάλωτα άτομα χωρίς υποστήριξη».

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s