Εικόνα

Γερμανία: Πάσχα σε… drive-in κινηματογράφο για εκατοντάδες Χριστιανούς

https://bit.ly/3c8W1e8

Από κοινού με εκπροσώπους της Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας, ο δήμαρχος Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Παρασκεύη θα τελεστεί κοινή λειτουργία
καθολικών και ευαγγελικών, την Κυριακή του Πάσχα μία καθολική και τη Δευτέρα του Πάσχα μία προτεσταντική λειτουργία
Για τους Χριστιανούς παντού στον κόσμο το Πάσχα είναι η κορυφαία γιορτή του χρόνου. Σε καιρούς πανδημίας, όμως, οι εκκλησίες και στη Γερμανία θα παραμείνουν κλειστές την πασχαλινή περίοδο. Οι περισσότεροι πιστοί στη Γερμανία παρακολουθούν ήδη τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την τηλεόραση.

Λόγω κορωνοϊού, οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν προγραμματίσει τη ζωντανή μετάδοση πολύ περισσότερων λειτουργιών από άλλες χρονιές, είτε από σχεδόν άδειες εκκλησίες είτε ακόμα και από τηλεοπτικά στούντιο, εφαρμόζοντας όλα τα προληπτικά μέτρα και τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.
Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, θα υπάρξει σε ολόκληρη τη Γερμανία μία και μόνη εξαίρεση ως προς τις λειτουργίες του Πάσχα με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ντίσελντορφ, Τόμας Γκέιζελ, θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σε έναν μεγάλο drive-in κινηματογράφο, δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο της πόλης, τρεις πασχαλινές λειτουργίες.

Από κοινού με εκπροσώπους της Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας, ο δήμαρχος Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Παρασκεύη θα τελεστεί κοινή λειτουργία καθολικών και ευαγγελικών, την Κυριακή του Πάσχα μία καθολική και τη Δευτέρα του Πάσχα μία προτεσταντική λειτουργία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπροστά στη γιγαντοοθόνη του drive-in σινεμά, το οποίο χωρά μέχρι 500 οχήματα, θα στηθεί μια μεγάλη σκηνή, στην οποία θα τοποθετηθεί Αγία Τράπεζα. Οι πιστοί θα παρακολουθούν τη λειτουργία, διάρκειας περίπου μίας ώρας, από τα αυτοκίνητά τους και ο ήχος θα μεταδίδεται σε συγκεκριμένη συχνότητα στο ραδιόφωνο του οχήματος. Τα εισιτήρια για τις πασχαλινές λειτουργίες διατίθενται δωρεάν στο Διαδίκτυο.

Οι υγειονομικοί κανόνες θα είναι αυστηροί, διαβεβαιώνει ο Δήμος Ντίσελντορφ. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στις θέσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί. Σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι και δύο ενήλικοι, καθώς και τα παιδιά τους έως 14 ετών. Το εισιτήριο θα σκανάρεται κατά την είσοδο των οχημάτων πίσω από το κλειστό τζάμι.

Οι διοργανωτές των λειτουργιών ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες, ακόμα κι αν είναι κάτοχοι εισιτηρίων. Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, για να πάνε π.χ. στην τουαλέτα. Το προσωπικό έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι θα τηρούνται και σε αυτή την περίπτωση οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

Πηγή: DW

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s