Εικόνα

Έκκληση από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Σεβαστείτε τα χελιδόνια

https://bit.ly/2y2mlb2

Θλιβερές εικόνες με νεκρά ή εξαντλημένα χελιδόνια σε δρόμους και μπαλκόνια
Ταλαιπωρημένα χελιδόνια δείχνουν φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τα αποδημητικά πουλιά είτε εξαντλημένα είτε και νεκρά.
Ιδιαίτερα θλιβερό ήταν το θέαμα με τα νεκρά χελιδόνια στο δρόμο Ναυπλίου Νέας Κίου. Συνεργάτης του συλλόγου προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ προσπάθησε να περισυλλέξουν τα ζωντανά και να απομακρύνουν τα νεκρά χελιδόνια από το δρόμο.
Το φαινόμενο δεν περιορίστηκε στην Αργολίδα, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας, όπως και στην Αθήνα. Ο ΑΝΙΜΑ δημοσίευσε την παρακάτω εικόνα από μπαλκόνι στην Αθήνα γράφοντας:
«Μπαλκόνι στην Αθήνα σήμερα. Μεγάλη ζημιά στα χελιδόνια, παραλίες ολόκληρες στα νησιά είναι γεμάτες κουρασμένα πλασματάκια» .
Σύμφωνα με τον ΑΝΙΜΑ, «επειδή μας ρωτάτε πολλοί τι μπορείτε να κάνετε για τα χελιδόνια: αν είναι σε οδόστρωμα απομακρύνετέ τα, αλλιώς αφήστε τα εντελώς ήσυχα, δεν τρώνε τίποτε που να μπορείτε να τους προσφέρετε. Θερμή παράκληση, όσοι έχουμε γατούλες να τις κρατήσουμε μέσα αυτές τις μέρες όσο γίνεται».

Έκκληση από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Το πρόβλημα οφείλεται στους ισχυρούς βοριάδες, που ανάγκασαν τα χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά να διακόψουν το ταξίδι τους, αναζητώντας καταφύγιο σε περιοχές της νότιας Ελλάδας.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ζητά από τους πολίτες να σεβαστούν τα πουλιά που έχουν πιεστεί πολύ από τις ακραίες αυτές συνθήκες και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Κάλεσε δε να τηρήσουν οι πολίτες οδηγίες:

– Μην τα πλησιάζετε και μην τα ενοχλείτε καθόλου! Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω σπατάλη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι’ αυτά μοιραία.

– Πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Πολύ προσοχή από τους οδηγούς! Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

– Προστατέψτε τα από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος. Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife, Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s