Εικόνα

Κατάρρευση 60% της κίνησης στο Ελ. Βενιζέλος τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού

https://bit.ly/34o7HXx

Ζοφερή είναι η εικόνα των ελληνικών αεροδρομίων για το μήνα Μάρτιο, όπως αποτυπώνεται με βάση τους αριθμούς τόσο στην Αθήνα όσο και στην ελληνική Περιφέρεια, λόγω του κορωνοϊού.
Παρόλ’ αυτά, σε σύγκριση με την κατάρρευση που σημειώνεται σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, η Ελλάδα φαίνεται να έχει σημειώσει καλύτερες …επιδόσεις: Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το μήνα Μάρτιο από τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στη αεροναυτιλία, το Eurocontrol, όσον αφορά τις πτήσεις σε 42 ευρωπαϊκές αγορές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, η χώρα μας, με ποσοστό 31,6%, βρίσκεται στην πέμπτη θέση, στις χώρες με τις χαμηλότερες μειώσεις, ενώ την «πρωτιά» κατέχει η Ιταλία με μείωση στον αριθμό των πτήσεων κατά 65,9%. Σε άλλες, μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όπως π.χ. η Ισπανία η πτώση είναι στο 42,2%, στη Γαλλία στο 43%, στη Γερμανία στο 42%, ενώ η Τουρκία έκλεισε τον περασμένο μήνα με μειωμένο αριθμό των πτήσεων κατά 39,6%.


Τα αεροδρόμια της Fraport

Για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, η επιβατική κίνηση ήταν μειωμένη συνολικά κατά 58,8% με το σύνολο των επιβατών να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τις 293 χιλ. όταν πέρυσι, την ίδια περίοδο το αντίστοιχο νούμερο ήταν πάνω από 713 χιλιάδες.

Όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, αυτός εμφανίζεται μειωμένος κατά 33,4% στο τέλος Μαρτίου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, φθάνοντας συνολικά φέτος και στα 14 αεροδρομια τις 4.818 από 7.229 το Μάρτιο του 2019.

Σε επίπεδο τριμήνου, η πτώση της επιβατικής κίνησης τοποθετείται στο 21,2%, με συνολικά 1,51 εκατ. επιβάτες για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2020, ενώ πέρυσι στο πρώτο τρίμηνο είχαν διακινηθεί 1,92 εκατ. επιβάτες. Ως προς τον αριθμό των πτήσεων στο πρώτο τρίμηνο φέτος εμφανίζονται μειωμένες κατά 13,2% στις 17.500 συνολικά από 20.168 πτήσεις το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2019.
Το αεροδρόμιο της Αθήνας

«Μαύρος» για πρώτη φορά, μετά το 2013, ήταν ο Μάρτιος του 2020 και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας το Ελ. Βενιζέλος, που είχε να δεί πτώση- ακόμη και σε μηνιαία βάση- στην επιβατική του κίνηση από το Σεπτέμβριο του 2013!

H πτώση της επιβατικής κίνησης το μήνα Μάρτιο ήταν μόλις 640.000 επιβάτες, καταγράφοντας απότομη πτώση 61,3%, με ραγδαία επιδείνωση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση 60% και 62% αντίστοιχα. Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 3,5 εκατ. επιβάτες (-20,5%).

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s