Εικόνα

Ινδία απαγορεύει τις εξαγωγές χλωροκίνης

https://bit.ly/3aR5vKQ

Το φάρμακο «κλειδί» κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Τραμπ που η Ελλάδα πρόλαβε να εισάγει – Οι εξαγωγές έχουν απαγορευτεί χωρίς καμία εξαίρεση και με άμεση ισχύ – Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 κρούσματα και 77 θανάτους
Καθολική απαγόρευση των εξαγωγών υδροξυχλωροκίνης, ανακοίνωσε η Ινδία, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θεωρεί το «κλειδί» στον αγώνα κατά του Covid-19.

Οι εξαγωγές του φαρμάκου και των σκευασμάτων του έχουν απαγορευτεί «χωρίς καμία εξαίρεση» και με άμεση ισχύ, δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου της Ινδίας. Η ρυθμιστική αρχή εμπορίου προχώρησε τον περασμένο μήνα σε περιορισμένες αποστολές του φαρμάκου, επιτρέποντας κάποιες εξαιρέσεις όπως για ανθρωπιστικούς λόγους και για την εκπλήρωση προηγούμενων δεσμεύσεων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και ο Ντόναλντ Τράμπ συζήτησαν για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων και άλλων ιατρικών προμηθειών, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι η χρήση υδροξυχλωροκίνης θα μπορούσε να θεραπεύσει άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Η αποτελεσματικότητά του κατά των λοιμώξεων ωστόσο, παραμένει αναπόδεικτη.

Η νέα απαγόρευση αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία της Ινδίας για την ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με περιστατικά κοινωνικής εξάπλωσης που ξεκινούν από διάφορα μέρη της χώρας των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 κρούσματα και 77 θανάτους, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει αγωνιστεί να κρατήσει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια λουκέτου τριών εβδομάδων που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου, δημιουργώντας φόβους για επιτάχυνση της εξάπλωσης.

Διαβάστε επίσης:

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s