Εικόνα

ΣΟΚ: Σαν τρελοί αγοράζουν όπλα στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

https://bit.ly/2UFtBlO

Αύξηση 80% στις πωλήσεις όπλων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπορικής ομάδας
για για την αγορά όπλων   Οι αμερικανοί έχουν μία αρκετά περίεργη απάντηση για την καταπολέμηση του κορωνοϊού: αγοράζουν όπλα.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης ο αριθμός των αγορών όπλων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατακόρυφα, έπειτα από ελέγχους ιστορικού που έγιναν για το μήνα Μάρτιο από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο έγιναν 3,7 εκατ. ελέγχοι ιστορικού από το FBI, ο μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην ουσία γίνεται έλεγχος ιστορικού στον αγοραστή πριν αγοράσει το όπλο. Ωστόσο, τα παρακάτω στοιχεία δεν είναι εντελώς αντιπροσωπευτικά, καθώς ο αγοραστής μπορεί με έναν έλεγχο ιστορικού να αγοράσει πολλά όπλα, άρα η αναλογία δεν είναι 1:1.

Από αυτούς τους ελέγχους, οι 2,4 εκατομμύρια διεξήχθησαν για πωλήσεις όπλων, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα στατιστικά στοιχεία από μια κορυφαία εμπορική ομάδα βιομηχανιών πυροβόλων όπλων. Αυτό είναι μια αύξηση 80% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, δήλωσε ο εμπορικός όμιλος.

Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια συνολικά έλεγχοι ιστορικού για την αγορά όπλων διεξήχθησαν σε μια μόνο εβδομάδα, αρχής γενομένης από τις 16 Μαρτίου, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ από το 1998, σύμφωνα με στοιχεία του FBI.

Οι αριθμοί υπογραμμίζουν πως η πανδημία δημιούργησε αύξηση της ζήτησης για κατοχή όπλων, με ορισμένα καταστήματα πυροβόλων όπλων να πλημμυρίζουν με αγοραστές οι οποίοι βρίσκονταν σε πανικό, όπως αναφέρει ο Guardian.

H Παρασκευή 20 Μαρτίου ήταν η μέρα που έσπασε κάθε ρεκόρ ιστορικού ελέγχων για την αγορά όπλων καθώς σε μία μόνο ημέρα έγιναν: 210.308 έλεγχοι.

Στα περισσότερα κράτη, οι ιδιώτες μπορούν επίσης να πωλούν όπλα μεταξύ τους χωρίς έλεγχο ιστορικού, και αυτές οι ιδιωτικές πωλήσεις δεν περιλαμβάνονται στους αριθμούς του FBI.

Σύμφωνα με τον Guardian, δεν υπάρχει τρόπος να παρακολουθείται πόσα όπλα αγοράστηκαν και πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα σε επίπεδο ιδιωτών και όχι σε καταστήματα.

Ορισμένοι πωλητές όπλων έχουν πει ότι βλέπουν αυξημένο αριθμό πωλήσεων όπλων ιδιαίτερα σε ανθρώπους δεν έχουν ξαναγοράσει όπλο.
Μηνύσεις από την NRA

Η Ένωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η γνωστή NRA (National Rifle Assosiation), μήνυσε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο για το κλείσιμο καταστημάτων που πωλούν όπλα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι ο περιορισμός είναι αντισυνταγματικός και αφήνει τους πολίτες ανυπεράσπιστους.

Η εκτελεστική εντολή του κυβερνήτη Κουόμο στις 20 Μαρτίου, στην οποία περιελαμβάνονται και οι έμποροι λιανικής πώλησης πυροβόλων όπλων στις μη βασικές επιχειρήσεις που πρέπει να κλείσουν είναι μια «άσκοπη και αυθαίρετη επίθεση στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και κατοίκων της Νέας Υόρκης», υποστηρίζει η NRA στη μήνυση που κατέθεσε.

Πριν λίγες μέρες η NRA είχε υποβάλει μήνυση και κατά των αρχών της Καλιφόρνια υποστηρίζοντας ότι οι «εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η επιδημία του Covid-19 δεν δικαιολογούν παράνομες κρατικές παραβιάσεις στην ελευθερία»

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s