Εικόνα

Και κτηνίατροι βοηθούν στον αγώνα κατά της νόσου

https://bit.ly/3bLQgm6

Λόγω κορωνοϊού και ελλείψεων, στη Γαλλία οι αρχές ζήτησαν να γίνει απογραφή των κτηνιάτρων προκειμένου να γνωρίζουν τους εθελοντές για να διαμορφώσουν μια εφεδρεία σε υγειονομικό προσωπικό
Σε ευρωπαϊκές χώρες κτηνίατροι ετοιμάζονται να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού κάνοντας διαγνωστικά τεστ ή τη διαλογή ασθενών, μια πολύτιμη υποστήριξη που επιτρέπει στους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή να επικεντρωθούν στις βασικές ιατρικές πράξεις.
Στη Γαλλία, οι αρχές ζήτησαν να γίνει απογραφή των κτηνιάτρων προκειμένου να γνωρίζουν τους εθελοντές για να διαμορφώσουν μια εφεδρεία σε υγειονομικό προσωπικό, καθώς 5.000 μεταξύ αυτών έχουν υποβάλει αίτηση από τους 18.000 που είναι συνολικά στη χώρα.
Ο κτηνίατρος «θα έρθει να υποστηρίξει αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά είναι δύσκολο για τους κτηνιάτρους να είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν είμαστε γιατροί για τους ανθρώπους», υπενθυμίζει ο Μπρουνό Τεσιέ, πρόεδρος των κτηνιάτρων στην Ιλ-ντε-Φρανς, στην περιφέρεια του Παρισιού.

«Ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που έχουν συμπτώματα κορονοϊού, τις ιατρικές ερωτήσεις, και μετά να κάνουμε τη διαλογή και να λάβουμε μια απόφαση», είπε ο Τεσιέ, υποψήφιος ο ίδιος για την εφεδρεία.
«Επί του παρόντος έχουμε δώσει εξοπλισμό αλλά δεν έχουμε κινητοποιηθεί ακόμη. Ο κατάλογος των εθελοντών δεν έχει ενεργοποιηθεί, περιμένουμε να μας ζητηθεί να συμμετάσχουμε», συνεχίζει.

Έχουν σταλεί αναπνευστήρες και σύριγγες, «απαραίτητοι» για να ανοίξει ένα κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς και τις απαραίτητες μπλούζες, μάσκες και οθόνες για την παρακολούθηση του επιπέδου του οξυγόνου και της αρτηριακής πίεσης ενός ασθενούς.

Στην Ελβετία, έχει επίσης τεθεί εξοπλισμός στη διάθεση των αρχών.

Στην ερώτηση αν οι κτηνίατροι μπορούν οι ίδιοι να πάνε να βοηθήσουν, απαντούν ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ιατρεία μας, οπότε ίσως να καλέσουμε φοιτητές, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελβετών Κτηνιάτρων (SVS) Ολιβιέ Γλαρντόν.

Η Τσεχία προχωρά λίγο πιο πέρα καθώς ζητήθηκε από τους κτηνιάτρους στη νότια πόλη Γιχλάβα να διενεργούν τεστ σε ασθενείς. Άλλες περιοχές μπορεί να ακολουθήσουν γρήγορα το παράδειγμα.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s