Εικόνα

Ο δισεκατομμυριούχος που κέρδισε $300 εκατ. από την νίκη του Τζόνσον

http://bit.ly/2YIYg2e

Οι πλούσιοι φίλοι του Μπόρις Τζόνσον αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 2,8 δισεκ. δολάρια
μετά τη νίκη των Συντηρητικών, σύμφωνα με το Bloomberg
Η σαμπάνια έρεε άφθονη στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου όταν έγιναν γνωστά τα εκλογικά αποτελέσμα.

Οι συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον δεν κέρδιζαν απλώς αλλά διέσυραν τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και σε πόλεις της εργατικής τάξης μακριά από τις προνομιούχες περιοχές.

Ο Μάικλ Σπένσερ, δωρητής επί χρόνια των Τόρις, είχε οργανώσει γιορτή σε πολυτελές εστιατόριο θαλασσινών στο Λονδίνο, για τους περίπου 200 φιλοξενούμενούς του για να γιορτάσουν τον θρίαμβο του Τζόνσον.

Σε δήλωσή του ο Σπένσερ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως μια «συντριπτική εθνική αποκήρυξη των επικίνδυνων και διχαστικών νεο-μαρξιστικών πολιτικών» που αγκάλιασε η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Ο Κόρμπιν είχε αναγάγει τις επιθέσεις κατά του μεγάλου πλούτου ως βασικό κομμάτι της εκστρατείας του, καθώς επίσης το αίτημα για κρατικοποίηση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, την επιβολή υψηλότερων φόρων και τη διενέργεια και άλλου ένα δημοψηψίσματος για τη συμφωνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλοι πλούσιοι Βρετανοί γιόρτασαν την ήττα του με πιο ήσυχους τρόπους και εστιάζοντας στο επόμενο στάδιο του Brexit, το οποίο σχεδόν διασφαλίζεται από το εύρος της νίκης του Τζόνσον.

Ο Πήτερ Χάργκριβς, ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς της απόφασης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ότι ανακουφίστηκε από τη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος. Επέρριψε δε την απογοητευτική εικόνα του Εργατικού Κόμματος στην αποτυχία του Κόρμπιν να συγκινήσει ακόμα και τους λιγότερο προνομιούχους ψηφοφόρους στα Βόρεια της χώρας.

«Μιλώντας με φίλους μου στον Βορρά ήταν εκπληκτικό το πόσοι Εργατικοί ψηφοφόροι είχαν αποφασίσει να μην ψηφίσουν τον Κόρμπιν. Τους τρομοκρατούσε ο Κόρμπιν».

Ο δισεκατομμυριούχος που γεννήθηκε στο Lancashire είχε έναν επιπλέον λόγο για να γιορτάσει. Κατέχει περίπου το ένα τρίτο της online πλατφόρμας επενδύσεων Hargreaves Lansdown Plc, της οποίας οι μετοχές ενισχύθηκαν κατά 4,1% , αυξάνοντας την αξία του μεριδίου του στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια και τη συνολική του περιουσία στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πλούσιοι Βρετανοί είχαν γενικότερα μια πολύ καλή μέρα. Συνολικά, οι 16 Βρετανοί που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αύξησαν σήμερα κατά περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τις περιουσίες τους.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s