Εικόνα

Η Alexandria Ocasio-Cortez απαντά στα αρνητικά σχόλια που τη θέλουν «κλαψιάρα»

http://bit.ly/2J1ykZ5

Όταν οι άνθρωποι πονάνε, θα πρέπει να πονάμε κι εμείς. Η Alexandria Ocasio-Cortez εργαζόταν σε μπαρ στη Νέα Υόρκη για να βοηθήσει την οικογένειά της , όμως κατάφερε
να εκλεγεί ως η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Κογκρέσου, κερδίζοτας την υποστήριξη του 78% των ψηφοφόρων.
Ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει στην Αμερική ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα, είναι οι ομιλίες της αλλά και το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα πολύπαθα μικρομεσαία στρώματα των ΗΠΑ.
Όπως λέει η Alexandria Ocasio-Cortez «Αυτό συμβαίνει όταν οι καθημερινοί άνθρωποι αποκτούν τη συλλογική συνειδητοποίηση ότι όλες μας οι ενέργειες – ανεξαρτήτως του πόσο μικρές ή μεγάλες είναι – έχουν δύναμη, αξίζουν το χρόνο τους και μπορούν να φέρουν αλλαγή που θα κρατήσει».
Την εβδομάδα αυτή το όνομά της απασχόλησε τα media καθώς μια δημοσιογράφος από το Daily Wire μίλησε για εκείνη στο Twitter με αρνητικά σχόλια που τη χαρακτηρίζουν ως «κλαψιάρα», κατηγορώντας την πως με τον τρόπο αυτό το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες υπερβολικά συναισθηματικές για την πολιτική.
Η Alexandria Ocasio-Cortez πήρε θέση και απάντησε μέσα από το δικό της λογαριασμό στο Twitter στα αρνητικά αυτά σχόλια, γράφοντας:
«Ξέρεις, ίσως ένα από τα πραγματικά προβλήματα με την πολιτική μας είναι ότι πολλοί πολιτικοί δεν αισθάνονται τίποτα, όταν οι Αμερικάνοι πεθαίνουν επειδή δεν το αντέχουν οικονομικά να αγοράσουν φάρμακα ή όταν μωρά απομακρύνονται από τους γονείς τους μόνιμα. Το GOP (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) έχει δάκρυα μόνο για τους δισεκατομμυριούχους και οργή προς τους άλλους».
Και συμπληρώνει την ανάρτησή της: «Έχει έρθει η στιγμή να πετάξουμε στον κάδο των αχρήστων την ιδέα ότι η ενσυναίσθηση ισούται με αδυναμία ηγετικής ικανότητας. Όταν οι άνθρωποι πονάνε, θα πρέπει να πονάμε κι εμείς. Αυτό κάνουν οι καλοί ηγέτες. Η καταπίεση του συναισθήματος μπορεί να οδηγήσει σε εχθρότητα, παρορμητισμό και άλλου τύπου αποσάθρωση της ηγετικής ικανότητας».

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s