Εικόνα

Τα πιο θανατηφόρα βουνά στην Γη

https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2019/09/most-dangerous-mountains-in-the-world-featimg.jpg

 Το ψηλότερο βουνό στον κόσμο δεν είναι πραγματικά και το πιο θανατηφόρο
Εκατοντάδες ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να κατακτήσουν το Έβερεστ.
Όμως, το ψηλότερο βουνό στον κόσμο δεν είναι πραγματικά και το πιο θανατηφόρο. Περίπου 3.000 ορειβάτες έχουν φθάσει επιτυχώς στην κορυφή του, συμπεριλαμβανομένου ενός 13χρονου, ενός τυφλού και μιας 73χρονης γυναίκας που έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε ηλικία ορειβάτης πριν λίγες μέρες.

Δείτε παρακάτω τα 5 πιο δύσκολα και θανατηφόρα βουνά σε όλη τη Γη…

1. Kangchenjunga – Ινδία, περίπου 8.586 μέτρα

Πολλοί ορειβάτες επί 50 χρόνια προσπάθησαν να ανέβουν στο Kangchenjunga, το τρίτο μεγαλύτερο βουνό του κόσμου, πριν τα καταφέρουν τελικά το 1955. Το βουνό, που μαστίζεται από χιονοστιβάδες και κακές καιρικές συνθήκες, δεν έχει απ’ ευθείας διαδρομή, κάτι που μπορεί να μπερδέψει τους ορειβάτες. Και ενώ στα περισσότερα βουνά τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια χάρη στην καλύτερη προσαρμογή και την τεχνολογία, το Kangchenjunga αποτελεί την εξαίρεση. Τα ποσοστά θανάτων από το 1990 είναι 22%. Μόνο 187 ορειβάτες έχουν ανέβει στην κορυφή του Kangchenjunga.

2. Κ2 – μεταξύ Κίνας και Πακιστάν, περίπου 8.611 μέτρα

Το Κ2 σκοτώνει έναν ορειβάτη για κάθε 4 που το ανεβαίνουν. Το να κατακτήσει κανείς το «ιερό δισκοπότηρο της ορειβασίας» σημαίνει απότομες, παγωμένες πλαγιές και λιγότερο προβλέψιμες καιρικές συνθήκες απ’ ό, τι στο Έβερεστ. Περίπου 280 άνθρωποι έχουν ανέβει το Κ2 από το 1954, όταν κατακτήθηκε για πρώτη φορά. Δεκάδες θάνατοι έχουν καταγραφεί από το 1939, περισσότεροι από τους οποίους συνέβησαν κατά την κάθοδο. Ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών φέρεται να είναι μικρότερος απ’ αυτόν του Έβερεστ, το ποσοστό αυτών που σκοτώθηκαν με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσπαθήσει να ανέβουν στο Κ2 είναι σημαντικά υψηλότερο. Το ποσοστό θανάτων είναι 19,7%.

3. Annapurna – Κεντρικό Νεπάλ, περίπου 8.091 μέτρα

Από την πρώτη ανάβαση του το 1950, μόνο 130 άτομα έχουν ανέβει στο Annapurna και περίπου 53 έχουν πεθάνει προσπαθώντας. Μπορεί να είναι μόνο η 10η υψηλότερη κορυφή στον κόσμο, αλλά με ποσοστό θανάτου 41%, είναι στατιστικά το πιο επικίνδυνο.

4. Nanga Parbat – Κασμίρ, 8125 μέτρα

Γνωστό και σαν Man Eater (Ανθρωποφάγο), το Nanga Parbat είναι το ένατο μεγαλύτερο βουνό στον κόσμο. Αλλά το πρόσωπό του βουνού, στα 15.000 πόδια, είναι το ψηλότερο στον πλανήτη. Το τείχος του πάγου στη νότια πλευρά του έχει γοητεύσει τους ορειβάτες από την πρώτη επιτυχημένη ανάβαση του το 1953. Περισσότεροι από 263 άνθρωποι έχουν κατακτήσει το βουνό, αλλά όλα αυτά τα χρόνια 62 έχουν πεθάνει προσπαθώντας. Αν υπολογίσει κανείς ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συνέβησαν πριν από το 1953, το πρόσφατο ποσοστό θανάτων του βουνού είναι στο 5,5% (λίγο πάνω από το 4,4% του Έβερεστ).

5. Eiger – Ελβετία, περίπου 3.962,5 μέτρα

Το Eiger, στα Γερμανικά «δράκος», ούτε καν πλησιάζει το ψηλότερο βουνό του κόσμου, αλλά έχει μια από τις πιο αποθαρρυντικές φήμες ανάμεσα στους ορειβάτες χάρη στη διαβόητη βόρεια πλευρά του. Το παρατσούκλι του είναι Death Wall (Τοίχος του Θανάτου), το 6000 ποών πρόσωπο του είναι τόσο επικίνδυνο που είναι ασφαλέστερο να το ανέβει κανείς κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους καθώς θα πέσουν λιγότερα βράχια με τους λιωμένους πάγους. Το βουνό για πρώτη φορά κατακτήθηκε το 1938 και τουλάχιστον 64 ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να κάνουν το ίδιο.

via Blogger anatakti.gr

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s