Εικόνα

Brexit: Οι βουλευτές ετοιμάζονται να σύρουν στα δικαστήρια τον Μπόρις Τζόνσον

https://i1.prth.gr/images/963×541/files/2019-09-04/boris_main5.jpg

Στριμωγμένος στη γωνία είναι ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς οι βουλευτές σκοπεύουν να
προσφύγουν δικαστικά εφόσον δεν τηρήσει την απόφαση του Κοινοβουλίου για αίτημα παράτασης στο Brexit – Κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση
Για δικαστική μάχη κατά του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζονται βουλευτές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους και να μην ζητήσει νέα παράταση στην ημερομηνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βουλευτές που αντιτίθενται σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία φέρονται ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το αίτημά τους για τρίμηνη καθυστέρηση θα εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το Brexit αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου. Όμως με βάση το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός καλείται να ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Πάντως, οι πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να έχουν δώσει συναίνεση σε παράταση έχουν εξοργίσει τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που τάσσονται υπέρ του Brexit, καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελεί απόδειξη της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βρετανίας.

Πάντως, την Παρασκευή ο Τζόνσον ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει περαιτέρω παράταση από τις Βρυξέλλες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. «Δεν θα ζητήσω. Δεν θέλω καθυστέρηση» είπε.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς θεωρείται πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να παραβιάσει τον νόμο.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s