Εικόνα

«Die Welt»: H Μέρκελ πρέπει να αποχαιρετήσει την Κυριακή τον Τσίπρα

https://ift.tt/2XrIATA

«Ο ένας είχε ανάγκη τον άλλον, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και
χρηματοπιστωτικής κρίσης», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα
Στη σχέση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα που πέρασε από διάφορα στάδια επικεντρώνεται άρθρο της εφημερίδας «Die Welt».
Υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2015 και τους επαίνους της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, η εφημερίδα επισημαίνει:
«Δεν ισχύει ότι η συντηρητική πολιτικός Μέρκελ και ο αριστερός Τσίπρας έγιναν φίλοι οικειοθελώς. Ο ένας είχε ανάγκη τον άλλον, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.

«Η Μέρκελ πρέπει πια όμως να αποχαιρετήσει τον Τσίπρα την Κυριακή. Στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων και της Κομισιόν ο Τσίπρας κατάφερε, φέτος αν όχι νωρίτερα, τη στροφή, να γίνει από λαϊκιστής, αντιευρωπαίος ταραχοποιός ένας σοβαρός, φιλοευρωπαίος »statesman». Για αυτό και η Μέρκελ τον Ιανουάριο του προσέφερε την υποστήριξή της». Σε αυτό συνέβαλε, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, η συμφωνία που συνήψε με τον Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό».

«Στις Βρυξέλλες», σύμφωνα με την εφημερίδα, «η αποτίμηση της διακυβέρνησης Τσίπρας συνολικά θεωρείται σαν μια «ιστορία με αίσιο τέλος», ωστόσο σε εσωτερικό επίπεδο πολλά προβλήματα παραμένουν, όπως η ανεργία των νέων αλλά και η καταφυγή σε πρακτικές πελατειακού κράτους.

«Το αν η Μέρκελ δεχθεί με τον ίδιο εγκάρδιο τρόπο τον πιθανό διάδοχο του Τσίπρα μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση η καγκελάριος θα έχει μια διαφορετική σχέση με τον Μητσοτάκη σε σχέση με τον Τσίπρα: Θα τον κοιτά στα μάτια. Και θα μπορεί να αναπολεί την εποχή Τσίπρα».

via Blogger anatakti.gr

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s