Εικόνα

Μετανιώσατε που βράσατε τα αβγά σας; Ε, ξεβράστε τα!

http://bit.ly/2TG8CN5


Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι επιστημονικές ομάδες φαίνεται ότι δεν κάθονται… στ’ αβγά τους, αφού μέσα στα τόσα που κάνουν είπαν να συμπεριλάβουν και τον τρόπο για να
επαναφέρουν το ασπράδι ενός βρασμένου αβγού στην αρχική του υγρή μορφή.

Στην πρώτη φάση του πειράματος έβρασαν ασπράδια αβγών στους 90 βαθμούς για 20 λεπτά. Μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή στη συνέχεια ανέλαβε να ξεμπερδέψει το «κουβάρι» από πρωτεΐνες που περιείχαν και με σειρά χημικών διεργασιών αυτές επαναδομήθηκαν και επανήλθαν στην επιθυμητή σειρά. Έτσι, από στερεό, το ασπράδι έγινε και πάλι υγρό.

Παρ’ όλο που η τεχνική αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί επαναστατική για τη βιομηχανία του φαγητού, οι εμπνευστές της επισημαίνουν ότι το αβγό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτείνη που περιέχει, χρησιμοποιήθηκε απλά ως μέσο για να παρουσιάσουν νέες, οικονομικότερες και λιγότερο χρονοβόρες πατέντες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην ιατρική και τη φαρμακευτική.

via Blogger anatakti.gr

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s