Εικόνα

VW ID.R

http://bit.ly/2USQiQi

Το ID. R βασίζεται στο μοντέλο που κατέχει από το 2018 το ρεκόρ στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak, ενώ λόγω της ιδιομορφίας της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ, διαθέτει κάποιες
σημαντικές αλλαγές. Η κυριότερη αφορά το αεροδυναμικό πακέτο, που θα επιτρέπει την επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων. Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, François-Xavier Demaison, το ID.R για να πετύχει τον στόχο του θα πρέπει να σημειώσει μέση ωριαία ταχύτητα 180 km/h, ενώ στις μεγάλες ευθείες, θα είναι ικανό να ταξιδεύει με ταχύτητα έως και 270 km/h. Στην βελτίωση της αεροδυναμικής σημαντικό ρόλο παίζει και η ύπαρξη του συστήματος DRS, που φέρει και μία αύξηση της τάξεως του 20% στην κάθετη παραγόμενη δύναμη.

Το ID. R διαθέτει ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες, ενώ έχει βελτιωθεί το σύστημα διαχείρισης, το οποίο ελέγχει την απόδοσή τους και την ανάκτηση της ενέργειας μέσω της επιβράδυνσης. Πιο αναλυτικά, η συνολική ισχύς τώρα φτάνει τους 680 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 650 Nm, ενώ δεν λείπει φυσικά η τετρακίνηση. Αυτό επιδρά θετικά στις επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, ενώ όπως αναφέραμε και παραπάνω η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 km/h. Ο Romain Dumas που έχει αναλάβει τον ρόλο του επίσημου οδηγού, έχει περάσει αρκετές ώρες μπροστά στον προσομοιωτή, θέλοντας να μάθει απέξω κάθε εκατοστό της πίστας. Βλέπετε η κατάρριψη του υπάρχοντος χρόνου-ρεκόρ των 6:45.90 που κρατά από το 2017, με το NIO EP9 δεν αποτελεί και το πιο εύκολο πράγμα.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s