Εικόνα

Λογισμικό ανιχνεύει όσους σκοπεύουν να… κλέψουν

https://ift.tt/2V899rG

 Μια ιαπωνική τεχνολογική εταιρία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει λογισμικό τεχνητής
νοημοσύνης το οποίο αναλύει το υλικό από κάμερες παρακολούθησης και μπορεί να ανιχνεύσει ύποπτη συμπεριφορά και να αποτρέψει μια κλοπή.

Το λογισμικό ονομάζεται VaakEye και έχει αναπτυχθεί από την ιαπωνική εταιρία Vaak και μπορεί να ανιχνεύσει μια ύποπτη συμπεριφορά αναλύοντας βίντεο από κάμερες παρακολούθησης για την αναγνώριση ύποπτων κινήσεων και συμπεριφορών ανθρώπων που βρίσκονται εντός του πεδίου της κάμερας. Αν ο αλγόριθμος «αποφασίσει» ότι υπάρχει μια αρκετά υψηλή πιθανότητα κάποιος να προβεί σε κλοπή, στέλνει μια ειδοποίηση μέσω μιας εφαρμογής smartphone, ώστε να μπορεί να προληφθεί το αδίκημα.

Σήμερα, η Vaak δοκιμάζει το λογισμικό της σε μερικές δεκάδες καταστήματα στην περιοχή του Τόκιο, αλλά σχεδιάζει να το εγκαταστήσει σε 100.000 καταστήματα στην Ιαπωνία τα επόμενα τρία χρόνια.

Το VaakEye βασίζεται σε έναν περίπλοκο αλγόριθμο αναλύοντας πάνω από 100 διαφορετικούς παράγοντες, από το πρόσωπο, τα ρούχα, την κίνηση, τη γενική συμπεριφορά, έως μακροοικονομικά δεδομένα όπως η συχνότητα εγκληματικότητας στην περιοχή ή τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

Μέχρι σήμερα έχει ανιχνεύσει τουλάχιστον 7 υπόπτους σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και θεωρείται ότι μπορεί να επιφέρει τη μείωση περιπτώσεων κλοπής κατά 75%. Ωστόσο, το VaakEye δεν έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την αστυνομία να συλλαμβάνει τους παραβάτες αφού έχουν διαπράξει το έγκλημα, αλλά να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αποτρέψουν το έγκλημα από το να διαπραχθεί.

Θεωρητικά, το προσωπικό των καταστημάτων μπορεί να προσεγγίσει τους υπόπτους – αφού πρώτα έχει λάβει ειδοποίηση από το λογισμικό – ρωτώντας τους παραδείγματος χάριν αν χρειάζονται κάποια βοήθεια. Αυτό θεωρητικά θα αποθαρρύνει τους εν δυνάμει κλέφτες να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s