Εικόνα

Επιμένει το BBC: Υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

https://ift.tt/2NP2bou

«Ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων είναι αδύνατον
να υπολογιστεί με ακρίβεια» – Τι απάντησε το BBC για τις αντιφάσεις στο ρεπορτάζ που προκάλεσε σάλο
Στα περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα επιμένει το BBC, απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας, Ανδρέα Πετρίδη, καθώς σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, «ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια», αναφέρει

Απαντώντας σε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας, Ανδρέα Πετρίδη, για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε στις 24 Φεβρουαρίου το BBC υποστηρίζει ότι δεν έκανε λόγο για «μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα». Επίσης, παρέπεμψε στην παράγραφο του δημοσιεύματος που ανέφερε ότι «ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 [σλαβόφωνοι ή «μακεδονικής» εθνότητας απόγονοι] ζουν ακόμα στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, ωστόσο μόνο 10.000-20.000 θα ταυτοποιούντο ως μέλη μιας μειονότητας».
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρίδης είχε αναφερθεί στις αντιφάσεις που υπήρχαν στο ρεπορτάζ, καθώς από τη μία αναφερόταν ότι η «μακεδονική γλώσσα» είχε απαγορευθεί επί Ιωάννη Μεταξά και από την άλλη ότι «η μακεδονική γλώσσα δεν έχει απαγορευθεί επισήμως στην Ελλάδα»

Το BBC υποστηρίζει ότι στο δημοσίευμα καθίσταται σαφές ότι η γλώσσα αυτή δεν έχει απαγορευθεί επισήμως «εδώ και δεκαετίες».
Παράλληλα, το βρετανικό δίκτυο δεν παίρνει θέση στα περί μονόπλευρου δημοσιεύματος που επισημαίνει ο κ. Πετρίδης, καθώς οι επίσημες ελληνικές θέσεις είχαν ελάχιστη έκταση, ενώ κατηγορούσε την Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το BBC αναφέρει ότι δεν κατανοεί την επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας ότι την υποτιθέμενη αυτή μειονότητα εκπροσωπεί ένα κόμμα με αντίστοιχες πεποιθήσεις και ελάχιστη εκλογική απήχηση.

via Blogger anatakti.gr

One response to “Επιμένει το BBC: Υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s