Εικόνα

Τέλος τα βιβλιάρια Υγείας

https://ift.tt/2TzE16X

Διάταξη επιτρέπει την υποβολή ηλεκτρονικά των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων για
διαστήματα μισθολογικών περιόδων, που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές
Την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις». Τα έντυπα βιβλιάρια υγείας καταργούνται οριστικά, καθώς πλέον έχει θεσπισθεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Με άλλη διάταξη , καταργείται η φραγή που είχε θεσμοθετηθεί να μη γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων, που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Το μέτρο αναστολής της υποβολής των ΑΠΔ καταργείται , σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση καθώς αποδείχθηκε στην πράξη μη αποτελεσματικό μέτρο πίεσης σε βάρος των εργοδοτών που ήταν ασυνεπείς στις κοινωνικοασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να αποδείξουν μέσω πολύπλοκης και χρονοβόρας διαδικασίας τις ημέρες ασφάλισης προκειμένου να μη χάσουν συντάξιμο χρόνο. Το πρόβλημα αποκαθίσταται, καθώς πλέον θα απεικονίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό και των εν λόγω εργαζομένων.

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s