Εικόνα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: «Μια φορά ήμουν Διαλλακτικός – βρέθηκα και Κατηγορούμενος»

http://bit.ly/1Y7EUys

Πρώτη δημοσίευση: 13.2.2019
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
στην Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-11/2/2019
Tην 01/02/2019, ευρισκόμενος στο Δημαρχείο για για προσωπικό θέμα, με ρώτησε φίλος και παλιός πελάτης, που συνεδριάζει η επιτροπή του διεθνή διαγωνισμού για τις παιδικές χαρές, γιατί είχε συμμετοχή.
«Είσαι Δημοτικός Σύμβουλος, και σε παρακαλώ βρες τους. Έχουν περάσει τρία τέταρτα και δεν έχει φανεί κανείς», μου είπε.
Πιστεύοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση πήγα στα γραφεία των υπαλλήλων και έλειπαν!! Τους έψαξα σε όλο το κτήριο αλλά ήταν άφαντοι. Αφού γύρισα όλο το κτήριο ανακάλυψα τους έξι Δημοτικούς Υπαλλήλους σε ένα γραφείο να κάθονται και να χαριεντίζονται κρυμμένοι.

Όταν τους ρώτησα γιατί δεν είναι στο χώρο του διαγωνισμού και να κάνουν όπως πρέπει την διαδικασία, μου απάντησαν ότι θα το κάνουν μόνοι τους. Θα ανοίξουν τα δείγματα και θα ολοκληρώσουν όλη την διαδικασία μόνοι τους, χωρίς να παρίστανται οι ενδιαφερόμενοι και ότι θα μάθουν την απόφαση από το διαδίκτυο.
Φυσικά, αυτό είναι εντελώς παράνομο και παράτυπο. Πήγα και ενημέρωσα τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα σχετικά. Μόνο που δεν έπαθαν εγκεφαλικό …Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Επειδή ήταν η πρώτη φορά που έτυχε να βρεθώ μπροστά σε κάτι τόσο σοβαρό, ενημερώθηκα και από Δικηγόρο σχετικό με θέματα ΟΤΑ, και μου είπε ότι αυτό το συμβάν έχει διοικητικές, ποινικές κυρώσεις καθώς και αν το κάνουν με αυτόν τον τρόπο έχουμε και την ακύρωση του διαγωνισμού. Νόμος 4412/2016………..

Αληθεύει ότι δεν έπραξα το σωστό. Αντί να τους σκυλοβρίσω, έδωσα τόπο στην οργή, άκουσα τον Δήμαρχο να μην τους κυνηγήσω, νομικά, όπως συνήθως κάνω, γιατί αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος και να μην κατασκευαστούν 6 νέες παιδικές χαρές. Έτσι να ξενιτεύονται τα παιδιά μας στο smart park για να παίξουν.

Έπρεπε να προβώ στις νόμιμες ενέργειες, όπως κάνω μέχρι τώρα και να καταλήξουν με τις βαριές κυρώσεις, που προβλέπει ο νόμος.

Μία φορά ήμουν διαλλακτικός -δεν κατέφυγα στις νομικές διαδικασίες, όπως κάνω πάντα- και βρέθηκα κατηγορούμενος και καλούμαι να ζητήσω Συγνώμη από Δημοτικούς Υπαλλήλους που δεν έκαναν την εργασία για την οποία τους πληρώνουμε όλοι εμείς.

Μόνο από τους Δημότες θέλω να ζητήσω «Συγνώμη», που υπέκυψα στην ανθρωπιά μου και θεώρησα ότι έπρεπε να αντιμετωπίσω του καλοπερασάκιδες του δήμου με πολιτική ορθότητα και όχι με νομική.

Έχω υπάρξει υπάλληλος, εργαζόμενος και εργάτης όπως και πολλοί από τους κατοίκους του τόπου μας, που νομίζουν ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και όσοι σχετίζονται με τον δήμο δουλεύουν με τους ίδιους ρυθμούς και αυταπάρνηση σε ένα περιβάλλον εχθρικό όπως είναι πλέον η Ελλάδα, και όχι ασφαλές όπως ο δημόσιος τομέας.
Είναι φοβερά απογοητευτικό και εξοργιστικό το ότι δεν ισχύει το ίδιο για πολλούς από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους του Δήμου μας.

Πεποίθησή μου είναι να τηρείται ο σεβασμός προς τους δημότες και κατοίκους του τόπου. Παράλληλα όμως, σαν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη ΑΝΑΣΣΑ, από εδώ και πέρα οτιδήποτε θα πέφτει στην αντίληψή μου θα το διώκω νομικά στο μέγιστο βαθμό, σε σημείο που ο ΣτΔΕ θα φαντάζει αθώα περιστερά.

Εσείς είστε ισόβιοι Συνδικαλιστές, Δημόσιοι Υπάλληλοι, με την αλαζονεία και την λογική, «Δεν μας αγγίζει κανένας και τίποτα και έχουμε την δύναμη να ορίζουμε τις ζωές όλων».

Απαιτώ την δημόσια, έγγραφη «Συγνώμη» σας, διαφορετικά θα είμαι ΜΟΝΟ Δημοτικός Σύμβουλος και θα δρω, πάντα, όπως ορίζει ο νόμος και όπως έχω την υποχρέωση να κάνω.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ
ΣΠΑΤΑ, 13/02/2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

https://www.scribd.com/embeds/399547805/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=false&access_key=key-Veysc58KdTaSEV2VxTLN

https://www.scribd.com/embeds/399547842/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=false&access_key=key-2S0rtL0L6w9IWojeC9iE

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...