Εικόνα

Oleg Mikhasenko: Ένας παλιός ρόκερ – ο μεγαλύτερος χρηματιστής της Ρωσίας

https://ift.tt/2wM79dR

Μια εμμονή με τις συναλλαγές, μεταμόρφωσε έναν παλιό ρόκερ από τη Σιβηρία στα χρόνια του σχολείου, τον Oleg Mikhasenko, στον μεγαλύτερο χρηματιστή της Ρωσίας. Τώρα οι κυρώσεις των ΗΠΑ διογκώνουν
την περιουσία του, πιέζοντας τους ανταγωνιστές του που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

Ο οικονομικός όμιλος BCS του Mikhasenko έχει τριπλασιάσει τα έσοδα του από το 2014, όταν οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν για πρώτη φορά οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς οι επενδυτές όλο και περισσότερο αποφεύγουν τις δύο μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες Sberbank PJSC και VTB Group.

Ενώ τα ετήσια κέρδη των 76 εκατομμυρίων δολαρίων ίσως να οδηγούν σε σκέψεις για τη Wall Street, λίγες χρηματιστηριακές εταιρείες μπορούν να καυχηθούν ότι διαχειρίζονται το ένα τέταρτο του όγκου στην εγχώρια αγορά τους. Τα αποτελέσματα της BCS του 2017 εκτίναξαν την καθαρή αξία του Mikhasenko σε τουλάχιστον 630 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires – ένα επίπεδο που είναι πολύ ανώτερο από τα στάνταρντς, αλλά πολύ χαμηλότερα από το όριο που θα προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή από το τμήμα κυρώσεων του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Ο μοναδικός ιδιοκτήτης της ταχύτερα αναπτυσσόμενης τράπεζας επενδύσεων της Ρωσίας είχε πολλά να γιορτάσει την ετήσια συνάθροιση της εταιρείας στην Altai, μια ορεινή περιοχή πιο κοντά στο Ulan Bator από τη Μόσχα. Καθώς ο Mikhasenko, 53 ετών σήμερα, έτοιμος να συναντήσει τα στελέχη του στο εξωτικό Αλτάι,, ο ίδιος και οι συνεργάτες του ξαφνικά αποφάσισαν να μην πάνε στη συγκέντρωση, αλλ΄να αρπάξουν μια κιθάρα από μια ομάδα σαμάνων τραγουδιστών και να αρχίσουν να ξεσκονίζουν μερικές κλασικές σοβιετικές μελωδίες.

«Έχουμε κερδίσει μερικούς πελάτες από τις τράπεζες που υπόκεινται σε κυρώσεις», δήλωσε αργότερα ο Mikhasenko σε συνέντευξή του στη Μόσχα. «Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει. Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις ή όχι; Ο καθένας εξετάζει διάφορες επιλογές για να προστατεύσει τις αποταμιεύσεις του.»

via Blogger anatakti.gr

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s