Εικόνα

Οι 19 επίορκοι του ΕΦΚΑ πάνε ακόμα… γραφείο

http://press724.gr/wp-content/uploads/2017/05/efka.jpg

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το πρώτο πειθαρχικό συμβούλιο για να αποδώσει ποινές
Ακόμα στα γραφεία τους βρίσκονται από τα τέλη Ιουνίου, οι 19 επίορκοι υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, ώστε να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές.//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας το οποίο αύριο εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, προέβλεπε διάταξη σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να οριστούν προσωρινοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων προκειμένου να συνεδριάσει επιτέλους το πειθαρχικό συμβούλιο.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου εργασίας απέσυρε σήμερα  τη διάταξη (άρθρο 15) μιας και οι αρχαιρεσίες του συλλόγου των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ έχουν οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι 19 επίορκοι του ΕΦΚΑ πάνε ακόμα... γραφείοΔηλαδή εδώ περίμεναν 9 μήνες, ας περιμένουν άλλες 15 ημέρες ακόμα για να «κλειδώσουν»  την εγκυρότητα της σύστασης του συμβουλίου η οποία συχνά αμφισβητείται από τους δικαστικούς όταν ορίζονται προσωρινά εκπρόσωποι φορέων.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού συνεδρίασε μόνο ένα πειθαρχικό συμβούλιο στο Ρέθυμνο χωρίς τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να προλάβουν την παραγραφή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρώην ΙΚΑ, για τον επίορκο υπάλληλο προβλέπονται  προσωρινά μέτρα απομάκρυνσης  με δεδομένο  ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια αργούν να εκδικάσουν τα παραπτώματα  εξαιτίας των πολυάριθμων υποθέσεων που βρίσκονται στην…ουρά.

Όμως τέλη Ιουνίου τα προσωρινά μέτρα «εξέπνευσαν» με αποτέλεσμα υπάλληλοι που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν χρήματα από το ταμείο, πλαστογράφησαν δικαιολογητικά και έστησαν κομπίνες εις βάρος  του φορέα να επιστρέψουν σαν κύριοι στον τόπο του εγκλήματος .

via Blogger anatakti.gr

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s