Gallery

Τα θανάσιμα μυστικά όπλα των Ναζί

http://ift.tt/2rpKWkC

Τα θανάσιμα μυστικά όπλα των Ναζί

Όλοι ξέρουμε πώς τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όμως αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι οι Ναζί, παρότι έχασαν, κατάφεραν να αναπτύξουν μερικά από τα πιο προηγμένα όπλα εκείνης της εποχής.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Weapons of WWII», τα όπλα αυτά αναπτύχθηκαν μυστικά από τους μηχανικούς του Χίτλερ και άνοιξαν τον δρόμο για πολλά σύγχρονα οπλικά συστήματα.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το πιο ισχυρό «μυστικό όπλο» του Χίτλερ, όπως το αποκαλούσαν ήταν ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος στελθ, τύπου Horten Ho 229, το οποίο έπεσε στη μάχη για πρώτη φορά το 1944. Αν και είχε πολλά προβλήματα και δεν άντεξε στη μάχη, αποτέλεσε την έμπνευση για την κατασκευή των μοντέρνων αεροσκαφών στελθ.

bomber.jpg

Το Fritz X θεωρείται ο «παππούς των έξυπνων βομβών». Η βόμβα είχε ενσωματωμένα συστήματα ελέγχου που μπορούσαν να καθοδηγήσουν τη βόμβα στον στόχο της. Όμως πολύ λίγα αεροσκάφη της εποχής ήταν σχεδιασμένα για να τις μεταφέρουν.

bomb_fritz.jpg

Άλλο ένα ευφυέστατο όπλο των Ναζί ήταν η κινητή νάρκη, που, ειρωνικά, την είχαν ονομάσει «Γολιάθ». Η νάρκη κινούταν με τηλεχειριστήριο και ήταν τόσο μικρή που τα ογκώδη τανκς των Συμμάχων δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν. Έτσι αυτή πλησίαζε κι όταν βρισκόταν αρκετά κοντά τους, ανατινασσόταν.

track_mine.jpg

Οι Γερμανοί είχαν επίσης αναπτύξει το πυραυλοκίνητο τζετ Messerschmitt Me 163 το οποίο είχε ταχύτητα 312 μέτρων το δευτερόλεπτο.

rockets.jpg

via Blogger http://ift.tt/2so48fP

Τα σχόλια δικά σας...