Gallery

Σπιτική μουστάρδα σε 3 εκδοχές

http://ift.tt/2ph5xnI

SPITIKH-MOYSTARDA

Τα χειμωνιάτικα πιάτα και τα γιορτινά εδέσματα κάνουν την καλύτερη παρέα με τη μουστάρδα.
Αν και στην αγορά τη βρίσκουμε σε διάφορες εκδοχές, σας προτείνουμε να φτιάξετε τη δική σας για το εορταστικό αλλά και το καθημερινό τραπέζι.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γιατί καλή είναι η αγοραστή, αλλά ακόμα καλύτερη η σπιτική!
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:0′
Έτοιμο σε:20′
Χρόνος αναμονής:3-4 εβδομάδες

Υλικά

Για μουστάρδα με σιναπόσπορους
2/3 φλιτζανιού σιναπόσπορους κίτρινους
½ φλιτζάνι σιναπόσπορους καφέ
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κόκκους πράσινου πιπεριού
1 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή μαντζουράνα 


Για μουστάρδα για βιαστικούς
6 κουτ. σούπας κοφτές σκόνη μουστάρδας
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κρόκους αβγών χτυπημένους ελαφρά
1 φλιτζάνι ξίδι λευκό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για μουστάρδα με μέλι
3 κουτ. σούπας κοφτές σκόνη μουστάρδας
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
5 κουτ. σούπας νερό κρύο
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας μπράντι
1 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία
Για τη μουστάρδα με σιναπόσπορους: Ρίχνετε τους σιναπόσπορους σε ένα βάζο μαζί με το κρασί και το ξίδι και τους αφήνετε μέσα για 48 ώρες. Φροντίστε να είναι καλά σκεπασμένοι οι σπόροι από το υγρό!

Κατόπιν, ρίχνετε το μίγμα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθετε για 5-6 λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα της μουστάρδας σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες πριν τη χρησιμοποιήσετε, για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Για τη μουστάρδα για βιαστικούς: Ανακατεύετε τη σκόνη μουστάρδας με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους και το ξίδι. Βράζετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτετε το ελαιόλαδο και μεταφέρετε τη μουστάρδα σε γυάλινο βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για 10 μέρες το πολύ.

Για τη μουστάρδα με μέλι: Ανακατεύετε τη σκόνη μουστάρδας με το κορνφλάουρ. Ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνετε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε το μηλόξιδο, το μπράντι και το μέλι, ανακατεύετε ζωηρά και μεταφέρετε τη μουστάρδα σε γυάλινο βαζάκι.

http://www.olivemagazine.gr

via Blogger http://ift.tt/2oy7NbS

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s