Η Ρωσία επιμένει για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου – Κόσμος

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει την παράταση των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε» αν το ζητήσει η Βουλγαρία, μετέδωσε η βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ, επικαλούμενη δηλώσεις του Σεργκέι Κιριένκο-επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rosatom.

Η εταιρία Atomstroyexport του Rosatom έχει αναλάβει την κατασκευή του σημαντικού έργου.

«Πρόκειται για σημαντικό, καλό σχέδιο, στο οποίο πιστεύω προσωπικά. Είμαι πεπεισμένος, ότι καλύτερο σχέδιο η Βουλγαρία δεν θα πετύχει. Κανένας δεν θα κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό με τέτοια επίπεδα ασφάλειας, στις προθεσμίες και με τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει. Ενώ εμείς μπορούμε να το κατασκευάσουμε μαζί».Ανέφερε στη ΒΝΡ ο Ρώσος αρμόδιος, σύμφωνα με τον οποίο ο οργανισμός Rosatom συνεχίζει να περιμένει ενημέρωση για την επίσημη θέση της βουλγαρικής πλευράς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ και του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ που έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του σχεδίου «Μπέλενε», ο κ. Κιριένκο είπε, ότι αν η Βουλγαρία αποφασίσει να μην αγοράσει τον πρώτο αντιδραστήρα για το νέο σταθμό, ο οποίος είναι ήδη έτοιμος, η ρωσική πλευρά δεν θα καταφύγει στη δικαιοσύνη ή «θα αποσυναρμολογήσει τον εξοπλισμό από το Μπέλενε» και θα το χρησιμοποιήσει μαζί με τον αντιδραστήρα κάπου αλλού, π.χ. στην Τουρκία».

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Η Ρωσία επιμένει για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου – Κόσμος.

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s