2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Π.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ

Για δεύτερη χρονιά ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Μαραθώνος Ν. Μάκρης, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, συνδιοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Δεύτερη Ημερίδα Υγείας, πρόληψης, ενημέρωσης, αντιμετώπισης και τρόπος ζωής.

Εξειδικευμένοι ιατροί ειδικοτήτων ενημέρωσαν το κοινό, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα παρήχθησαν ιατρικές παροχές δωρεάν.

Την εκδήλωση παρουσίασε και προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάσης Καραβασίλης με πρώτο ομιλητή τον ειδικό καρδιολόγο, μέλος και μαραθωνοδρόμο του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, Ευάγγελο Μπατζόγλου, με θέμα: «Προστασία της καρδιάς και κατά την άθληση». Ακολούθησε η φαρμακοποιός και μαραθωνοδρόμος, μέλος του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Κατερίνα Λόζα, με θέμα ομιλίας: «Η άσκοπη και υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων». Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα με απορίες και προβληματισμούς από το κοινό. Δίνοντας το λόγο με τη σειρά του προγράμματος σε ένα ακόμα μέλος μαραθωνοδρόμο του Συλλόγου τον ειδικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Σπύρο Ρούλια για να μας μιλήσει για την σύγχρονη μάστιγα, την κατάθλιψη. Ακολούθησε το επόμενο θέμα, γνώριμο και επίκαιρο, σακχαρώδης διαβήτης και παθήσεις του θυρεοειδούς από την ειδική ενδοκρινολόγο διαβητολόγο κ. Κωνσταντινίδη Όλγα. Βέβαια ένα επίσης σημαντικό και ενδιαφέρον θέμα παρουσιάστηκε από τον γυναικολόγο χειρουργό μαιευτήρα Δημήτρη Τρύφο, μαραθωνοδρόμο μέλος του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ με θέμα: «Γυναίκα και άθληση». Επίσης σημαντικό θέμα ήταν η παιδική παχυσαρκία και διατροφή που παρουσίασε η διατροφολόγος διαιτολόγος και συνεργάτης του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, Χριστίνα Αδαμοπούλου, γνωρίζοντας οι περισσότεροι το σημαντικό ρόλο της διατροφής μας και τον τρόπο διατροφής και κατά την παιδική ηλικία.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Βλάσης Καραβασίλης παρουσίασε την νοσηλεύτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, μαραθωνοδρόμο και μέλος του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, Ευαγγελία Χαράτση, παρουσιάζοντας η ίδια τον τρόπο μέτρησης και συγκεκριμένα το σωστό τρόπο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου και της χοληστερίνης. Η νοσηλεύτρια μαζί με το μέλος τους Συλλόγου Σαμαρίτισσα , εθελόντρια στο τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αθηνά Τσάντο, παρείχαν μετρήσεις στους ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα φυσιοθεραπευτές από το φυσιοθεραπευτικό κέντρο Sports Med Club παρείχαν συμβουλές αλλά και τρόπους αποφυγής τραυματισμών και μυοσκελετικών παθήσεων.

Τέλος, η ασφαλιστική και επενδυτική σύμβουλος Ζωή Λαζοπούλου παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα πρόληψης ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ασφαλιστικού ομίλου ING.

Με τη σειρά του ο Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ευχαριστεί όλους τους ειδικούς ιατρούς που παρουσίασαν τα θέματα τους παρέχοντας και τις ιατρικές τους γνώσεις, το Δήμο Μαραθώνος, τον Δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Μαραθώνος και υπεύθυνο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κ. Θανάση Ζέρβα, την αντιδήμαρχο Μαραθώνος κ. Πόπη Πατεράκη, τον τοπικό σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Μαραθώνα, την υπεύθυνη του χώρου του Μουσείου Μαραθώνα κ. Ρένα Σπανού και την κ. Πόπη Ζάραγκα , το site Marathon Live.gr, τον τοπικό τύπο, την εταιρεία ιατρικών προϊόντων ANATS, καθώς και όσους παρευρέθησαν στην δεύτερη ημερίδα υγείας.

Ο ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ανανεώνει και σας περιμένει στο επόμενο ραντεβού του, με την παρουσίαση του βιβλίου ενός γνωστού και πολύ σπουδαίου συντοπίτη μας.

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s