Επαφές και συσκέψεις για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης (66/7-3-2012) του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, όπου αποφασίστηκε να γίνουν επαφές με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» τρεις συσκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου.

Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 12/3/2012, παρουσία των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «ΣΩΤΗΡΙΑ» κ.κ. Χρήστου Τσάμη και Ιωάννη Στεφάνου αντίστοιχα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μανώλης Τσαλικίδης και Γεώργιος Τζιβίλογλου, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Ζεκάκος, ο γιατρός του ΚΥ Καλυβίων κ. Νικ. Πουλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου «Νέος Όλυμπος». Στη σύσκεψη, αφού τέθηκαν υπόψη των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, υπήρξε η δέσμευση από τους κυρίους Τσάμη και Στεφάνου ότι το ταχύτερο δυνατό θα δοθεί λύση στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Την Τετάρτη 14/3/2012 ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη, αυτήν τη φορά και με τη συμμετοχή των διευθυντών των Κέντρων Υγείας Καλυβίων, Κορωπίου και Μαρκοπουλού κ.κ. Αρ. Γκίκα, Γ. Μπέλλου και Σπ. Σερλεμέ αντίστοιχα.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να παραταθούν οι συμβάσεις των ιατρών του Κέντρου Υγείας Καλυβίων κ.κ. Κρανιά και Πουλόπουλου για ένα επιπλέον έτος,

  2. Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Καλυβίων με ειδικευόμενους ιατρούς,

  3. Να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Καλυβίων ιατροί δύο επιπλέον ειδικοτήτων και συγκεκριμένα ορθοπεδικός και οφθαλμίατρος σε 15ήμερη βάση και

  4. Να γίνει παρέμβαση από τις διοικήσεις των δύο εμπλεκόμενων Νοσοκομείων, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απόσπαση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων δύο ιατρών από τα ΚΥ Λυγουριού και Δοβρένας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε και τρίτη κατά σειρά σύσκεψη την Παρασκευή 16/3/2012 με τη συμμετοχή των Δημάρχων Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου και Κορωπίου κ. Δημήτρη Κιούση, καθώς και του Αντιδημάρχου Μαρκοπούλου κ. Γεώργιου Καβασακάλη, όπου εξετάστηκε το θέμα του τρόπου εφημερίας των τριών Κέντρων Υγείας και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να ενοποιηθεί το προσωπικό των ΚΥ και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Κορωπίου και Μαρκοπούλου.

Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου δήλωσε ότι εάν οι παραπάνω προτάσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου, ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής θα προβούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις.

Τα σχόλια δικά σας...