ΡΑΦΗΝΑ – 2ος ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ
Ο 2ος ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Με τη συμμετοχή 52 νέων καλλιτεχνών απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται στη Ραφήνα ο 2ος Αραφήνειος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Νέων Καλλιτεχνών. Οι νέοι σολίστ διαγωνίζονται ξεχωριστά σε 4 ιδιαίτερες κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους στο βιολί και στο πιάνο. Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν βιολιστές και πιανίστες ηλικίας μέχρι 8 ετών, στη δεύτερη μέχρι 12 ετών, στην τρίτη μέχρι 18 και στην τέταρτη μέχρι 28 ετών.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας με τη συνεργασία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

“Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε χάρη στις προσπάθειες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ραφήνας, επιβεβαιώνοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να παράγουν αξιόλογο πολιτιστικό έργο” δηλώνει ο δήμαρχος Ραφήνας, ιατρός Γιώργος Χριστόπουλος.

“Απέναντι στο σκηνικό της γενικευμένης κρίσης εμείς στήνουμε το σκηνικό της ευγενικής μουσικής άμιλλας συμπληρώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Ραφήνας, μουσικοπαιδαγωγός και πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος.

Η συμμετοχή είναι πράγματι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη λόγω των σοβαρών προβλημάτων της χώρας, καθώς οι διαγωνιζόμενοι και τα συνοδά μέλη των οικογενιών ή οι φίλοι τους μετακινούνται και θα διαμείνουν στην πόλη με δικά τους έξοδα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή μουσικοί από την Αθήνα, τον Πειραιά και την υπόλοιπη Αττική, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Δράμα, τα Τρίκαλα, τη Χαλκίδα και τη Χίο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις στο Δημοτικό Θέατρο “Πανόραμα” και στο Ωδείο Μακτζώρτζ. Η προκριματική φάση θα γίνει το Σάββατο από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι για τους διαγωνιζόμενους στο πιάνο και από τις 3.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ για τους διαγωνιζόμενους στο βιολί. Όσοι προκριθούν στην τελική φάση θα συνεχίσουν την επόμενη μέρα, Κυριακή, από τις 8 το πρωί ως τις 1.30 το μεσημέρι για το πιάνο, και από τις 3.30 το μεσημέρι ως τις 8.30 το βράδυ για το βιολί.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την απονομή των βραβείων στις 8.30 μ.μ. την Κυριακή. Στα βραβεία, εκτός από την πρώτη κατηγορία η οποία περιλαμβάνει και επαίνους, σε όλες τις άλλες κατηγορίες για κάθε όργανο περιλαμβάνονται και σεβαστά χρηματικά έπαθλα αθλοθετημένα από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

Ο 2ος Αραφήνειος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Νέων Καλλιτεχνών πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ενώ στους χορηγούς περιλαμβάνονται ο Μουσικός Οίκος Σπύρος Νάκας, ο Μουσικός Οίκος Παπαγρηγορίου-Νάκας και το Ωδείο Μακτζώρτζ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον κανονισμό και το πρόγραμμα του διαγωνισμού στο www.sfmrafinas.gr.

One response to “ΡΑΦΗΝΑ – 2ος ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

  1. καλη επιτυχια σε ολους τους διαγωνιζομενους!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s