Χαράτσι – η χαρά…

Μια ακόμη, πρόχειρη, ανόητη δουλειά του Ελληνικού κράτους

Ένα σωστό και λογικό να πληρώνεται φόρος Ακινήτου. Σε όλα τα οργανωμένα Κράτη υπάρχει. Έτσι και στην Ελλάδα, μέσα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού, θεσπίστηκε αυτός ο φόρος. Μέχρι πριν λίγους μήνες ξέραμε ότι οι φόροι εισπράττονται από την  Εφορία.

Όμως, όπως πάντα, ένα ακόμη μέτρο που το μετέτρεψαν σε ανοησία μια και έγινε βιαστικά και «στο πόδι», μετά από χιλιάδες ώρες διαβούλευσης -ναι έχουμε τώρα και «διαβούλευση». Αυτό δημιούργησε την ταλαιπωρία των πολιτών  να στήνονται στις ουρές εξοπλισμένοι με ό,τι επιχείρημα έχει γεννήσει η φαντασία τους και δασκαλεμένοι από τα τελευταία δελτία ειδήσεων. Έχουν φτάσει σε επίπεδα παράνοιας, μια και τα χρήματά τους δεν φτάνουν και το αν θα έχουν ρεύμα στο σπίτι τους είναι αμφίβολο.

Αφού αυτό προβλήθηκε αρκετά, οι καρεκλοκένταυροι των πτυχίων και του δημόσιου μισθού, έβγαλαν πόρισμα ότι κάποιοι δεν πρέπει να το πληρώνουν αλλά και κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να γίνουν πάμπλουτοι. Το χαράτσι, αφού πηγαινοήρθε από την ΔΕΗ στην Εφορία με όλα τα πιθανά σενάρια, έφτασε στην Σολομώντια λύση: λήψη απόφασης από ένα και μόνο άτομο, τον Έφορο.

Ποιος εγγυάται ότι δεν θα πάνε στο έφορο «οι έχοντες και κατέχοντες» και αντί για χαράτσι 4-5 χιλιάρικα, δεν θα πληρώσουν κάτι «λίγα» μαύρα, στην τσέπη του έφορου; Ακόμη και ο πραγματικά ανήμπορος να πληρώσει γιατί να μην «εκβιαστεί» – «Δώσε μου 100 € και θα σου τα σβήσω όλα»; Και άγιος να είναι ο Έφορος το σκηνικό συναλλαγής έχει στηθεί! Οι κυβερνώντες έχουν την λογική της αρπαχτής, της κλοπής και της ασέβειας προς  τον πολίτη.

Η λύση ήταν απλή, αδιάβλητη και εύκολη αλλά δεν θα «έτρωγε», όμως, κανένας. Πληρωμή του φόρου με την προμήθεια ενός αυτοκόλλητου που θα αποδείκνυε ότι το πλήρωσες, όπως γίνεται με τα τέλη κυκλοφορία, σε τράπεζες και εφορίες και θα το κολλούσες στο ρολόι της ΔΕΗ με ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη, του ρολογιού και του ακινήτου. Η ΔΕΗ έχει σε ηλεκτρονική βάση όλα τα ρολόγια με όλα τα ακίνητα, τους ιδιοκτήτες και όλα τα ΑΦΜ. Η ΔΟΥ έχει σε ηλεκτρονική βάση όλα τα ΑΦΜ ονομαστικά. Μια απλή διασταύρωση με αυτό τον τρόπο, πόσο μαύρο χρήμα θα έβγαζε στην επιφάνεια;

Και αφού εγώ, ο απλός πολίτης ξέρω ότι κάτι τέτοιο γίνεται, όλοι αυτοί οι σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, δημόσιοι υπάλληλοι γιατί συνεχίζουν να παίρνουν μισθό και δεν είναι απολυμένοι.

ΧΑΡΑΤΣΙ – η ΧΑΡΑ του έφορου!! Θα παντρέψει παιδιά, θα χτίσει σπίτια, θα…

Advertisements

One response to “Χαράτσι – η χαρά…

  1. Γειά σου ρε Ελλάδα με το μεγαλείο σου. Πάλι στο δημόσιο οι εξουσίες. Πόσα θα τσεπώσει πάλι ο δημοσιοκάφρος; Μήπως να θυμηθώ κάποιον κουμπάρο του δημοσίου που έχει βγάλει 6,000,000 ευρώ;

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s