Αγρόκτημα Βουρβά – Η Πολιτεία αδικεί και τιμωρεί τους ιδιοκτήτες κληροτεμαχίων

Αγρόκτημα  Βουρβά  –  Η  Πολιτεία   αδικεί  και τιμωρεί  τους  ιδιοκτήτες  κληροτεμαχίων  του κτήματος  Βουρβά  Σπάτων  και  επιβραβεύει  τους  επίορκους  και  ανεύθυνους  υπαλλήλους.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ  ΔΡΑΣΗ

                                          Αγ.  Κυριακή  03.03.2012
Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε έγκαιρα, όλοι οι ιδιοκτήτες κληροτεμαχίου στις φερόμενες διαθέσιμες ή κοινόχρηστες εκτάσεις της Οριστικής Διανομής 1921 – 1923 του αγροκτήματος Βουρβά Αττικής, γιατί πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να πάει στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση το Σχέδιο νόμου «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», με το οποίο, μεταξύ των άλλων, επιχειρείται να τροποποιηθεί ή καταργηθεί η υπ’ αριθ. 1770/2002 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, με τις διατάξεις της οποίας, μέχρι σήμερα, ρυθμιζόταν το κληροτεμάχιο μας και πολύ σύντομα θα κληθούμε να ξαναγοράσουμε το ακίνητό μας και μάλιστα στο ύψος της αντικειμενικής αξίας του και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου νόμου.

Και τούτο γίνεται επειδή τα σημερινά όργανα της Διοίκησης:

(α) αμφισβητούν την κυριότητα της ιδιοκτησίας μας και με δικολαβίστικους όρους προσπαθούν να βαφτίσουν, τις φερόμενες διαθέσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις, ως ΔΗΘΕΝ ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και να ονομάσουν τους δικαιοδόχους των αρχικών κληρούχων ακτημόνων γεωργών «αυθαίρετους καταληψίες δημόσιας έκτασης».
(β) αμφισβητούν την κυριότητά μας, παρόλο που το θέμα έχει λυθεί από το 1978-1983 με τις απαλλοτριώσεις για το Αεροδρόμιο Σπάτων, δια των οποίων αναγνωρίσθηκε η κυριότητα των ιδιοκτητών των εκτάσεων αυτών από το Ελληνικό Δημόσιο και τους καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση (Τεμάχιο 819 – Οικισμός Αγ. Κυριακής Δήμου Σπάτων).
(γ) αμφισβητούν την κυριότητά επί των ακινήτων μας επειδή τα Όργανα της Διοίκησης της πρώην Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, κωλυσιέργησαν επί οκτώ (8) χρόνια και με παρελκυστικές και άλλες ενέργειες δεν εφαρμόσανε τους νόμους, παραβαίνοντας το καθήκον τους, (το Ν.2732/1999, την ΑΠΑΞ υπ’ αριθ. 1770/2002 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας και το Ν. 3147/2003), παρόλο που μεγάλος αριθμός δικαιούχων έχει ολοκληρώσει την νόμιμη διαδικασία.
Εμείς είμαστε κύριοι της έκτασης που αποκτήσαμε νόμιμα, ως καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι των αρχικών κληρούχων ακτημόνων καλλιεργητών, των εγκατασταθέντων στο κτήμα αυτό κατά τον χρόνο της διανομής του κτήματος αυτού και προ του έτους 1927, από τον Συνεταιρισμό Αποκαταστάσεως Ακτημόνων Καλλιεργητών Σπάτων, ως ακτήμονες γεωργοί, με βάσει το Αγροτικό νόμο 2052/1920 και την υπ’ αριθ. 4/1921 απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεως.

Επισημαίνω ότι όλη η απαλλοτριωθείσα έκταση, εκ του αγροκτήματος Βουρβά Αττικής, παραχωρήθηκε στον ΣΑΑΚ Σπάτων για να διανεμηθεί στους ακτήμονες γεωργούς οι οποίοι κατέβαλαν και το αντίστοιχο τίμημα.
Το Δημόσιο ουδέποτε υπήρξε κύριος της εκτάσεως αυτής ή τμήματός της.
Για τούτο, μια δίκαιη και αντικειμενική λύση θα ήταν, στο άρθρο 22 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, να προστεθεί η εξής παράγραφος:
«Για το αγρόκτημα Βουρβά Αττικής, για το οποίο εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1770/2002 υπουργική απόφαση ρύθμισης της παραχώρησης των διαθεσίμων και κοινοχρήστων εκτάσεων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 26 παρ. 1 του ν. 2732/1999 και του άρθρου 11 παρ. 5 του ν. 3147/2003 και δεν έχει, όμως, ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας στους τρίτους κατόχους, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, το Ελληνικό Δημόσιο δεν προβάλει δικαιώματα κυριότητας στις εκτάσεις του κτήματος Βουρβά Σπάτων, που απαλλοτριώθηκαν για αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών και αποδεδειγμένα καλλιεργούνταν πριν το έτος 1965, και σε εκείνες που οικοπεδοποιήθηκαν, νόμιμα, από Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς πριν το έτος 1975 και το Δημόσιο δεν προέβαλε αντιρρήσεις.
Οι δικαιοπραξίες που έγιναν στις ανωτέρω εκτάσεις, κατά το τμήμα που καλλιεργούνταν, και κατά το τμήμα που οικοπεδοποιήθηκε από Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς είναι έγκυρες και ισχυρές».
Παράκληση να δραστηριοποιηθούμε, με όποιο τρόπο γνωρίζει ο καθένα μας, για να προλάβουμε την Μηψήφιση παράτυπων και άδικων διατάξεων του Σχεδίου νόμου, που δεν θα λύσουν το πρόβλημα των διαθεσίμων και κοινοχρήστων εκτάσεων της Οριστικής Διανομής 1923 του αγροκτήματος Βουρβά Αττικής, απεναντίας θα μας φέρουν σε απόγνωση και θα διαπραχθούν μία καινούργια αδικία και ταλαιπωρία σε βάρος μας, που θα συνεχιστούν σε μας και στα παιδιά μας.

Ευχαριστώ
Θεόδωρος Ν. Ντελής.
Αριστείδου 13, Αγ. Κυριακή Δήμου Σπάτων,
Τ.Θ. : 6823, Τ.Κ. : 19009 (Ραφήνα), τηλ. : 22940 88140, κιν. : 6979393049

Advertisements

2 responses to “Αγρόκτημα Βουρβά – Η Πολιτεία αδικεί και τιμωρεί τους ιδιοκτήτες κληροτεμαχίων

  1. ΑΥΤΟ ΠΑΛΙΟΣΕ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2016 ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΑΙ ΝΕΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ .

    Μου αρέσει!

  2. ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΚΕ ΠΡΟΒΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΟΣΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΟΙΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΤΟ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s