Κυριάκος Γκίκας – Ανοιχτή Επιστολή προς Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Ανοιχτή Επιστολή

Λονδίνο 29-02-2012

Κυριάκος Γκίκας
Παύλου Κουντουριώτη 2
Γραμματικό – Αττικής
Τ.Κ. 19007
E-mail : kyriakosgkikas@yahoo.co.uk

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Τ.Υπ. Δικαιοσύνης)
Διεύθυνση Μεσογείων 96, Αθήνα, 115 27
Τηλ 210 7767128 – 210 7715010
Fax 210 7767337
Email ydedikaio@glk.gr

Κοινοποίηση
Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Κάτοικους Δήμου Μαραθώνα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Επειδή πιστεύω ότι θα είστε και σεις της άποψης « ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα», και πρέπει να το υπηρετείτε διπλά. Μια με την ιδιότητα αυτή του Βουλευτή και μια με την ιδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και ενημέρωση που δέχτηκα τηλεφωνικά. Τη στάση της Προέδρου για την συζήτηση στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ. για την αναστολή των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού. (Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων,  ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤ Αίθουσα 3).
Με έκπληξη διαπίστωσα, όπως ενημερώθηκα, (παρακαλώ πολύ δείτε Σχετικό 1), ότι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδειξε από την Αρχή τις Προθέσεις της χωρίς καν να μπει στη διαδικασία να «ακούσει» την άλλη επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Αυτό φάνηκε και από τις κινήσεις των Δικηγόρων μας, όταν ο κύριος Γεώργιος Μπάλιας, Επίκουρος Καθηγητής Αθηνών, επισήμανε στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ότι «έχετε προκαταβολικά εκφραστεί εναντίον των ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς καν να εξετάσετε τα στοιχεία» !!!! ( Παρακαλώ δείτε σχετικό Δημοσίευμα , Σχετικό 1)
Καθώς επίσης και τη κίνηση του κύριου Νίκου Χατζηγιάννη, όταν κατέθεσε ένσταση και ζήτησε την εξαίρεση της Προέδρου !!! Καθώς και την παρουσία του κύριου Νικόλαου Μπούρμπου, δικηγόρο της επιτροπής κατά των ΧΥΤΑ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Κύριοι Πρόεδροι,
Κύριοι Εισαγγελείς,

«Πάταξον μεν άκουσον δε…», ανήκουμε στο στρατόπεδο των «Ανίσχυρων και Απροστάτευτων». Μέχρι σήμερα μας είχανε στη κυριολεξία «πνίξει» από την Νομιμότητα. Κάθε κίνηση μας σταματούσε γιατί αυτό που αυτοί μέχρι σήμερα έκαναν έλεγαν ότι υπερασπίζονταν το Γενικό Καλό. Είναι έτσι τα πράγματα ???
Είναι λογικά όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της δικαιοσύνης ?? ???
Κατανοώ την ανησυχία της Κυρίας Προέδρου, η Χώρα μας να μην χάσει τα 16,000,000 ευρώ, (Σχετικό 1), και ότι θα πνιγούν οι κάτοικοι από τα σκουπίδια αν δεν γίνει το έργο. Δεν κατανοώ γιατί δεν αναρωτήθηκε πρώτα, αν με αυτό που θα τους επιτρέψει με τη στάση της, ακόμα και αν έχει εγκριθεί από τους σχετικούς Νόμους. Αν τελικά είναι «Νόμιμο», αλλά πολύ περισσότερο, «επικίνδυνο» βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή 5,000,000 εκατομμυρίων κατοίκων ??????????, (Σχετικό 3).
Τελικά με πόσα χρήματα κοστολογούνται οι ανθρώπινες ζωές ????????

Η Δικαιοσύνη είναι ή δεν είναι ανεξάρτητη ??????

Ο αδύνατος, ο ανίσχυρος έχει τη δυνατότητα να εκφράσει όλη την επιχειρηματολογία του όπως οι Νόμοι του Κράτους και το Σύνταγμα το Επιτρέπουν ???
Θεωρείτε δικαιολογημένη αυτή την «προκατάληψη», «συμπεριφορά» της Προέδρου χωρίς καν να μπει στο «κόπο» να ακούσει το Τεχνικό μας σύμβουλο Μηχανολόγο Μηχανικό, κύριο Δημήτρη Δαμάσκο ???

Και η Έκθεση Ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος???
Την μελέτησε η Πρόεδρος ?? (Σχετικό 2)

Κύριε Υπουργέ,

Απαντήστε σας παρακαλώ σε αυτά τα ερωτήματα γιατί η επαφή μας με τη Δικαιοσύνη μόλις άρχισε και από ότι φαίνεται θα έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά ΜΑΣ.

Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας
ΕΛΛΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣ

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s