Σπάτα – Ορισμός πεζόδρομου στην πλατεία Ξενοφώντος

Είναι λυπηρό ότι κάποιοι, ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η εποχή των τραμπουκισμών και του τσαμπουκά, που υποθάλπει φασιστική νοοτροπία, σε δημόσιους χώρους και ειδικά στην διάρκεια ενός Δημοτικού Συμβουλίου, απλά και μόνο για να περάσουν κοντόφθαλμες, προσωπικές απόψεις που σκοπό έχουν να περιορίσουν την ανάπτυξη της πόλης απλά και μόνο για να μην χάσουν την βολή τους που παράνομα είχαν επιβάλλει.

Για να καταλάβετε ποιος ο λόγος του παραπάνω σχολίου…

Σας παραθέτουμε την εισήγηση σε θέμα της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2012
Θέμα: 5. Λήψη απόφασης για ορισμό πεζόδρομου πλάτους 4,00 μ. στην πλατεία Ξενοφώντος Δημοτικής Ενότητας Σπάτων. (Απόφαση 11/2012 ΕΠΟΙΖΩ).

Αρτέμιδα 16-12-2011
Αριθ. Πρωτ.: 38501
ΠΡΟΣ: Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.

ΣΧΕΔΙΟ

ΘΕΜΑ : Εισήγηση για τον ορισμό πεζόδρομου πλάτους 4.00 μ. στην πλατεία Ξενοφώντος
ΣXET. : Εισήγηση

Εισηγούμαστε τον ορισμό πεζοδρόμου πλάτους 4,00μ. νότια και ανατολικά της πλατείας Ξενοφώντος όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο διάγραμμα .

Ιστορικό
Με το από 22-11-1934 Διάταγμα (Φ.Ε.Κ. 420/Α) εντάχθηκε η περιοχή στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του πρώην Δήμου Σπάτων , τροποποιήθηκε με το Φ.Ε.Κ. 112/Δ/21-4-1983 (Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Σπάτων στο Ο.Τ. 74) μεταβαλλόντας της ρυμοτομικές γραμμές που βλέπουν προς την πλατεία . Όπως φαίνεται και στο εγκεκριμένο απόσπασμα σε κλίμακα 1:500 της ένταξης και στο Δ.Δ.Κ. 49/83 της τροποποίησης , που επισυνάπτονται και συνοδεύουν το παρών δεν ορίζεται πλάτος δρόμου βόρια και ανατολικά της πλατείας Ξενοφώντος . Με το παρόν εισηγούμαστε τον ορισμό πεζοδρόμου 4,00 μ , όπως ορίζεται και στο επισυναπτόμενο σχέδιο .

Ο Εισηγητής Ο Προϊστάμενος
Ανδρώνης Χριστόφορος Στάμου Γεώργιος
Τοπογράφος Τ.Ε. Μηχαν. Μηχ.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Κατά εξουσιοδότηση
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΕΩΡΓΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΡΧ. ΜΗΧ
————————————————————————————

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ 4.00μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
Α) Λαμβάνοντας υπ όψιν την υπ άριθμ.38501/16-12-2011 εισήγηση του τμήματος Πολεοδομίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών
εισηγούμαι
Επιπλέον να επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων μόνο των κατοίκων των κτιρίων που έχουν πρόσωπο στον πεζόδρομο καθώς και να απαγορεύεται η στάθμευση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
————————————————————————————

Πρόκειται για μια πολύ κεντρική, όμορφη πλατεία, η οποία έγινε το «μήλο της Έριδος» για ορισμένους περίοικους και επαγγελματίες που εγκαταστάθηκαν στο νέο Εμπορικό Κέντρο που έχει ανοίξει πρόσφατα.

Για την Ιστορία, να αναφέρουμε ότι όταν εντάχθηκε «η περιοχή στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του πρώην Δήμου Σπάτων, τροποποιήθηκε με το Φ.Ε.Κ. 112/Δ/21-4-1983 (Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Σπάτων στο Ο.Τ. 74) μεταβάλλοντας της ρυμοτομικές γραμμές που βλέπουν προς την πλατεία)» με δρόμο πλάτους 6 μέτρων.
Όμως με την πάροδο του χρόνου, κάποιοι περίοικοι μετέτρεψαν τον δρόμο της πλατείας σε προσωπική αυλή τους. Αυτό δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα μέχρι την στιγμή που άνοιξε το εμπορικό κέντρο και στέγασε περίπου 25 επαγγελματίες, οι οποίοι χρειάζονται τον δρόμο για πρόσβαση στα καταστήματά τους από αυτούς και τους τυχόν πελάτες τους.
Ο Δήμος προσπαθώντας να θεσπίσει μια μεσαία λύση προχώρησε στην ανωτέρω απόφαση, πεζοδρόμησης του δρόμου με πλάτος 4μ. (έναντι των 6μ. που ισχύει νόμιμα) αλλά όχι με μόνιμα εμπόδια πρόσβασης. Πρέπει ο δρόμος να είναι διαμπερής για να μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα.
Αυτό πυροδότησε αντεκδίκηση μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με ανεπίτρεπτες εκφράσεις προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που θα ψήφιζαν το θέμα. Εκφράσεις και διαγωγή που κατέδειξε την απουσία του πολιτικού πολιτισμού που λείπει, ακόμη στην εποχή μας.
Ευτυχώς ο Πρόεδρος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ είναι έμπειρος και ικανός και μπόρεσε να επιβάλλει την τάξη.

Ευτυχία Ζερδέ

9 responses to “Σπάτα – Ορισμός πεζόδρομου στην πλατεία Ξενοφώντος

  1. Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά κάποιων κατοίκων στο συγκεκριμένο θέμα και ζήσαμε σκηνές που δεν περιγράφονται στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Σαφώς και είναι παράνομο το συγκεκριμένο κομμάτι και σίγουρα κλείστεικε παράνομα από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κου Θανάση Τούντα. Όμως θα σας συμβούλευα να ανατρέξετε στα πρακτικά του τότε δημοτικού συμβουλίου που το ψήφισε μια και κάποιοι από τους τωρινούς αντιδήμαρχους ήταν και τότε αντιδήμαρχοι στην δημοτική αρχή!!!!! ΑΠΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!!! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

    Μου αρέσει!

  2. * ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ

    Μου αρέσει!

  3. Δεν γνωρίζω την υπόθεση ως προς τον πεζόδρομο αλλά για προστατέψω την εφημερίδα σας από λάθος πληροφόρηση η και τυπογραφικό λάθος εντός του εμπορικού κέντρου στεγάζονται μόνο δύο(2) δικηγορικά γραφεία του Φράγκου και του Κατσιμίχα όλα τα άλλα είναι άδεια από όταν χτίστηκε και σίγουρα δεν υπάρχουν 25 μαγαζιά ή ιδιοκτησίες!

    Μου αρέσει!

  4. Δεν γνωρίζω την υπόθεση ως προς τον πεζόδρομο αλλά για προστατέψω την εφημερίδα σας από λάθος πληροφόρηση η και τυπογραφικό λάθος εντός του εμπορικού κέντρου στεγάζονται μόνο δύο(2) δικηγορικά γραφεία του Φράγκου και του Κατσιμίχα όλα τα άλλα είναι άδεια από όταν χτίστηκε και σίγουρα δεν υπάρχουν 25 μαγαζιά ή ιδιοκτησίες!

    Μου αρέσει!

    • Μήπως ο λόγος που παραμένουν άδεια είναι το καθεστός που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια; Όσα και να είναι τα καταστήματα είναι σίγουρα πάνω από δυο…
      Η ανακοπή ανάπτυξης ενός τόσο κεντρικού σημείου της πόλης είναι πραγματικότητα και πρέπει να πάρει τέλος.

      Μου αρέσει!

      • Οι θέσεις πάρκινγκ των καταστημάτων είναι 15 και παραμένουν άδεια διότι το ενοίκιο που ζητάνε είναι παρα ΠΟΛΥ υψηλό για την περιοχή , όπως συμβαίνει με αρκετά καταστήματα στα ΣΠΑΤΑ !!!

        Μου αρέσει!

    • τα καταστηματα και γραφεια του εμπορικου ειναι στον αριθμο 20 αλλα και 1 να ηταν γιατι πρεπει να συζηταμε το αυτονοητο?παρανομως και πελατειακως εκλεισε ο δρομος απο τον κ.τουντα και το νομιμο ειναι να ερθει στην προηγουμενη μορφη του

      Μου αρέσει!

  5. Ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων με βάση τις θέσεις πάρκινγκ είναι 15 όπως φαίνεται από τις άδειες στάθμευσης του Δήμου. Τα καταστήματα δεν έχουν ενοικιαστεί λόγω της υπερβολικής τιμής του μίσθιου. Έτσι έχει γίνει και με τα περισσότερα καταστήματα που παραμένουν αδιάθετα!!

    Μου αρέσει!

  6. Πάντως ότι μπορεί να έχουμε ατύχημα με κάποιο μεθυσμένο η τρελό οδηγό είναι αλήθεια εάν γίνει πεζόδρομος ανοικτός πρέπει να μπει κάγκελο περιμετρικά δεξιά και αριστερά του πεζόδρομου ή μπάρες με βίπερ (μόνο στους κατοίκους) στην είσοδο!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...