Θεόδωρος Πάγκαλος – «…ήμαστε, απλώς, καθυστερημένοι…»

"Την ίδια ώρα που εμείς σκοτωνόμαστε με τους Ευρωπαίους για τα 300 εκ. που μας λείπουν, αποτάσσονται από την χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες 413 εκ. ευρώ για έργα που αφορούν την επεξεργασία Λυμάτων στην Αττική, γιατί οι δήμοι, στους οποίους εσφαλμένα έδωσε ο νομοθέτης την εξουσιοδότηση, δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Πάγκαλος, απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αλ. Χρυσανθακόπουλου,

«413 εκ.Ευρώ που αφορούν Κ.Ε.Λ., δηλαδή Κέντρα επεξεργασίας Λυμάτων, στην Αττική, διότι οι Δήμοι δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες, με τις οποίες, κάποιος νομοθέτης, κατά την άποψή μου, εσφαλμένα τους έχει εξουσιοδοτήσει να τις προωθήσουν. Αυτό γίνεται υπό τα χειροκροτήματα διαφόρων συναδέλφων από όλα τα κόμματα και του δικού μου, οι οποίοι βλέπουν μπροστά τους την ανάγκη σταυροθηρίας και με την ανοχή της ΕΥΔΑΠ, η οποία είναι οργανισμός στον οποίο το κράτος έχει πλειοψηφία και υπόκειται σε συγκεκριμένο υπουργείο της Κυβέρνησης. 413 εκ., το ποσόν για το οποίο σκοτωνόμαστε με τους Ευρωπαίους, πρόκειται να εξαφανιστούν γιατί μερικοί Δήμαρχοι νομίζουν και έχουν πείσει και μερικούς οπαδούς τους εύπιστους, ότι τα Κ.Ε.Λ. μυρίζουν. Ε, δεν μυρίζουν, δεν βλάπτουν το περιβάλλον, υπάρχουν μέσα στα κέντρα των πόλεων μέσα στην όλη την Ευρώπη. Εδώ ήμαστε, απλώς, καθυστερημένοι πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά. Αυτό είναι το ζήτημα.»

Λοιπόν τα ακούω και το ξανακούω και δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει!

  • Ποιος «νομοθέτης» τόλμησε να κάνει το σφάλμα να δώσει τέτοιες δικαιοδοσίες στους Δήμους; (Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ νομοθετούσε τότε).
  • Πρέπει να δοθούν για Κ.Ε.Λ. τα 413 εκ., τα οποία δεν έχουμε, «ποσόν για το οποίο σκοτωνόμαστε με τους Ευρωπαίους«;
  • Μυρίζουν ή δεν μυρίζουν τα Κ.Ε.Λ.; Αν δεν μυρίζουν ας γίνει ένα μεγάλο Κ.Ε.Λ. στον Δήμο που τον καίει!
  • Γιατί αν δεν μυρίζουν τότε γιατί στον Δήμο, στον οποίο εξασκεί την «σταυροθηρία» της η σύζυγός του, κόπτονται να συνδεθεί με την Ψυττάλεια και να μη γίνει Κ.Ε.Λ.;
  • Γιατί φταίνε οι Δήμαρχοι, την στιγμή που η ΕΥΔΑΠ δεν βοηθάει καθόλου, στην οποία «συμμετέχει το κράτος και υπόκειται σε συγκεκριμένο Υπουργείο«;
  • Ποιος, τελικά είναι υπεύθυνος που είμαστε «καθυστερημένοι πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά«;

 

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s