www.HARVAT(I).com-com

 • Κύριε δ/ντά, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πεί: «Δεν πιστεύω να ζούμε στο εξής με όραμα την……Ψυτάλλεια!»  –  Με εκτίμηση; ΝΕΟΠΤΩΧΟΣ
 • Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε σαν λαός και ίσως το πιο καθοριστικό για την σημερινή κατάντια της χώρας μας, είναι η ανοχή που επιδεικνύουμε στους ασκούντες πάσης μορφής δημόσια διοίκηση. Ανοχή στην λαμογιά, ανοχή στην κλεψιά, ανοχή στην διαφθορά, ανοχή στην αδιαφάνεια, ανοχή στην αναξιοκρατία, ανοχή στην παρανομία, ανοχή στην φοροδιαφυγή, ανοχή στη σπατάλη, ανοχή στην ψευτιά, ανοχή στην αλαζονεία, ανοχή στην αυθαιρεσία, ανοχή, ανοχή, ανοχή…, ανοχή ακόμη και σ΄ αυτούς που φτύνουν την τσίχλα τους στο πεζοδρόμιο!
 • Ανοχή, όχι βέβαια με την έννοια της υιοθέτησης ή της δικαιολόγησης των παραπάνω φαινομένων, αλλά με την έννοια της χλιαρής αντιμετώπισης και της μη δυναμικής καταπολέμησης. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, τα πάντα περιέχονται και αποτυπώνονται με γλαφυρότητα και με θαυμάσια ελληνικά στους διαλόγους του σοφατζή με τον καλουπατζή το πρωί δουλεύοντας στην οικοδομή και το βράδυ παίζοντας δηλωτή!
 • Εκτός από την χαρακτηριστική ανοργανωσιά και σ΄ αυτόν τον τομέα, το βασικό μας κόλλημα, κατά την γνώμη μας, είναι η…..προσκόλληση στα πρόσωπα. Αυτό-πνιγόμαστε, παλεύουμε με την συνείδησή μας, δοκιμάζουμε τον θυμό μας, με την σκέψη μη τάχα και εκθέσουμε τον βουλευτή μας, τον δήμαρχό μας, τον πρόεδρό μας, τον συνάδελφο μας, τον μπακάλη μας, τον γιατρό μας, τον δημ. υπάλληλο και ουκ έστι αριθμός, δυστυχώς!
 • Δεν έχουμε προφανώς συνειδητοποίηση επαρκώς, ότι αντιπαλεύοντας ή καταγγέλλοντας αυτά τα φαινόμενα, ουσιαστικά καταπολεμάς καταστροφικές για την χώρα και τους πολίτες συμπεριφορές και αντιμάχεσαι θέσεις που εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση και διαμορφώνουν αναξιόπιστη εικόνα για την χώρα, χωρίς να τους έχει παραχωρήσει κανείς αυτό το δικαίωμα.
 • Πρέπει ή δεν πρέπει αίφνης να ξεσηκωθούμε όταν εμφανίζονται στην τηλεόραση μικροί μαθητές να τρεμοκουκουρίζουν από το κρύο γιατί το σχολείο τους δεν έχει πετρέλαιο; Πρέπει να το βουλώνουμε όταν την ίδια ώρα ο καλός κύριος με ανοιχτό πουκάμισο και η καλλίγραμμη η μη κυρία, με το χαμηλό μπούστο και την…ψιλή φούστα απολαμβάνουν τον…..καύσωνα του υπουργείου ή του δήμου που εργάζονται;
 • Βεβαίως και όλοι πρέπει να ζεσταίνονται αγαπητέ φίλε εσύ που στραβομουτσουνιάζεις, αν όμως κάποιος πρέπει να κρυώνει ή να μην έχει φαγητό, αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί είναι ο μικρός μαθητής, το μέλλον της χώρας, για το οποίο όλοι και με τα ίδια ξύλινα λόγια περι-κόπτονται. Πάντως μη ξεχάσετε να δώσετε αυτά τα χαρτιά που δίνετε στους επιτυχόντες, σε……, και του χρόνου!
 • Την…..καλοπροαίρετη, αν θέλετε, αυτή ανοχή του λαού λοιπόν, εκμεταλλεύτηκαν οι εκπρόσωποι του λαού διαχρονικά και δημιούργησαν ένα άθλιο πολιτικό σύστημα, ένα βάναυσο κρατικό μηχανισμό δυνάστη των πολιτών, με αδηφάγα μέλη που
 • Η κατάντια στην οποία μας οδήγησαν μπορεί να μας σοκάρει και να μας επαναφέρει στον…..σωστό δρόμο, να αποκτήσουμε αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση και με την ψήφο μας να εξ-αφανίσουμε τους καταστροφείς μας και τους βιαστές των βασικών αρχών του γένους μας.
 • Άραγε δεν θα είμαστε ηλίθιοι αν ξαναβγάλουμε αυτούς που μας κυβέρνησαν με δική μας βέβαια ευθύνη τα τελευταία τριάντα πέντε και πλέον χρόνια και οι οποίοι κατακρεούργησαν τον μόχθο μας; Δεν γινόμαστε άραγε αναξιόπιστοι όταν ζητούμε να αλλάξουν τα πάντα και μείς να μένουμε ίδιοι και αμετανόητοι; Δεν θέλουμε σφαλιάρες όταν στέλνουμε στην Βουλή να νομοθετεί για μας, τον κάθε ανίκανο πατριώτη Κρητικό, Θεσσαλό ή Μακεδόνα;
 • Άραγε δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε, και δικαίως, μαζόχες, όταν μας αγγίζει η πείνα με ευθύνη των εκάστοτεενώ αυτοί καλοπερνάνε απολαμβάνοντας τα κεκτημένα τους ως η πλέον αδιάλλακτη και επικίνδυνημε την έννοια ότι οι ίδιοικαι οι ίδιοι αποφασίζουν για τον εαυτόν τους….
 • Στην δημοκρατία μας λένε οι λαοπλάνοι πολιτικάντηδες δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Η διέξοδος μπορεί να είναι Νέα σχήματα ή νυν μικρά κόμματα και οπωσδήποτε νέα αμπόλιαστα πρόσωπα. Πρόσωπα που θα αναλάβουν την διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας και την πορεία της γενιάς τους.
 • Έχουμε ξαναρωτήσει-προκαλέσει: Ποιον(α) από τους βουλευτές της περιοχής θα προσλαμβάνατε ως Γενικό Διευθυντή αν είχατε μια μεγάλη επιχείρηση; Αξιολογείστε και αποφασίστε, μην μας απαντήσετε, γνωρίζουμε την απάντησή σας! Θυμηθείτε την όμως την ώρα της κάλπης και αυτοί θα…..λάβουν το μήνυμα! Αν διεκδικείτε αξιοκρατία για τον εαυτόν σας ή το παιδί σας, εφαρμόστε την πρώτοι εσείς για τον βουλευτή της χώρας.
 • Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση και πιο ισχυρός θυμός σε ένα νέο άνθρωπο όταν βλέπει να αναλαμβάνουν σοβαρά καθήκοντα, ανίκανοι άνθρωποι διορισμένοι ή αιρετοί.
 • Με την ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε σε κάθε πολιτικό που επιθυμεί να καταθέτει τις απόψεις του έστω και μέσω τωνότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Βουλευτής είναι, σου λέει ο άλλος, κάτι σημαντικό θα έχει να γράψει ή κάτι καινοτόμο θα έχει να πει, αν μιλήσει.
 • Προ πάντων όμως οι πολίτες απαιτούν συνέπεια λόγων και πράξεων. Δεν μπορεί π.χ να σαλιαρίζει βουλευτής υπέρ της κοινωνικής πολιτικής, να οριοθετεί την επιστροφή του κόμματός του στην κοινωνία και ο ίδιος να έχει ψηφίσει όλα τα αντικοινωνικά μέτρα που πέρασαν στην Βουλή. Τις γυρεύουν ή δεν τις γυρεύουν τις χλαπάτσες τους, εκτός βέβαια από αυτούς που απαλλάσσονται απριόρι ή ντεφάκτο λόγω βλακείας……

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s