Σπάτα, Αρτέμιδα Δ.Σ. 23/01/2010 Γ.Γκινοσάτης

Αναλυτικός και κατατοπιστικός με λόγο που περιγράφει την άρτια τεχνολογική του κατάρτιση έκανε μια ανάλυση των μεγάλων συμβιβαστικών συμφωνιών με την πολιτεια που μας απελευθέρωσε από την κατασκευή του «Φαραωνικού» Κ.Ε.Λ. Βορείων Προαστίων σε ένα μικρό και ευέλικτο Κ.Ε.Λ. που θα εξυπηρετήσει τους 2 Δήμους Σπάτων και Ραφήνας. Η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα άλλαξαν εντιπωσιακά! Παρακολουθήστε τον…Η πολιτική μας βούληση για τη λύση του Αποχετευτικού, όπως σαφώς διατυπώνεται στο πρόγραμμα της Νέας Πόλης, με βάση το οποίο μας επέλεξαν οι δημότες ως δημοτική αρχή, ήταν μια λύση που θα προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων – παραθεριστών και επισκεπτών του Δήμου μας.
Ήταν ένα μικρό και ευέλικτο ΚΕΛ για τις ανάγκες του Δήμου.
Όταν αναλάβαμε, η πολιτεία είχε δρομολογήσει ένα ΚΕΛ φαραωνικού τύπου για τις ανάγκες 11 Δήμων, εντός των διοικητικών μας ορίων, που θα ήταν καταστροφικό.
Με πολιτική σύνεση και υπευθυνότητα χαράξαμε την στρατηγική μας.
Ποια ήταν αυτή; Όχι στην στείρα άρνηση, αλλά στην απαίτηση διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων με βάση αυτά που είχαμε διακηρύξει προεκλογικά, εμπλουτίζοντας τα με 16 επιπλέον σημεία, που αν δεν γίνονταν δεκτά στο σύνολό τους θα απορρίπταμε οποιαδήποτε πρόταση της πολιτείας.
Τα μέτωπα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολλά. Τα κυριότερα:
Συμφέροντα εργολάβων και διαπλεκόμενων, που ήθελαν να επωφεληθούν από την κατασκευή ενός γιγάντιου ΚΕΛ, αδιαφορώντας για το περιβάλλον.
Ισχυρές πιέσεις ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων.
Την κάθετη άρνηση τριών Υπουργών: της κας Μπιρμπίλη, του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Πάγκαλου, που συντασσόντουσαν με την άποψη Λιακόπουλου και Ανδρεαδάκη, οι οποίοι για να μας πείσουν, υποσχόντουσαν ανταποδοτικά, (λαγούς με πετραχήλια) όπως πράξεις εφαρμογής, κατασκευές οδοποιίας σε όλη την Αρτέμιδα κ.α.
Δεν υποκύψαμε.
Την λυσσαλέα επίθεση μερίδας της αντιπολίτευσης, που κάνοντας μικροπολιτική και μη έχοντας να προτείνουν κάτι, προτιμώντας τους βόθρους, δεν ήθελαν να πετύχουμε το στόχο μας.
Μας κατηγορούσαν και μας έβριζαν ότι θέλουμε να βάλλουμε το γιγάντιο ΚΕΛ από την πίσω πόρτα, κάτι που οι ίδιοι είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία.
Δεν ξεχνάμε τις αντίστοιχες προτάσεις του κ. Μπονασούντα, συμβούλου της τότε Διοίκησης.
Τις ανιδιοτελείς αντιδράσεις φορέων του Δήμου μας που, αν αρκετές φορές δεν είχαν τεκμηριωμένη βάση, εμείς παίρναμε σοβαρά υπόψη μας και τους θεωρούσαμε συμμάχους μας, όπως έχει δηλώσει και ο κ. Δήμαρχος. Μείναμε αταλάντευτοι στο βασικό μας στόχο: Και να δώσουμε επιτέλους λύση στο Αποχετευτικό και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Πετύχαμε:

 • Μικρό ΚΕΛ σε έκταση 17 στρεμμάτων.
 • Επεξεργασία 3ου βαθμού.
 • Κλειστές δεξαμενές.
 • Όχι αγωγός στη θάλασσα. Κανένας κίνδυνος για τη θάλασσά μας.
 • Αξιοποίηση του νερού για άρδευση, πυρόσβεση και εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
 • Δημιουργία πάρκου, πέριξ του ΚΕΛ.
 • Ενέργεια από τη λυματολάσπη, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος.
 • Εξασφάλιση της κατασκευής εσωτερικών δικτύων.
 • Συμμετοχή του Δήμου στις μελέτες, στην κατασκευή, στην διοίκηση και την εκμετάλλευση.

Επειδή πολλά έχουμε ακούσει, αλλά κρατάμε και τις πισινές μας, απαιτήσαμε επιπλέον και έγινε δεκτό να συνταχθούν 5 προμελέτες, που θα εξασφαλίζουν τους όρους μας, τότε και μόνο τότε, θα πάρουμε την οριστική απόφαση.
Κυρίες και Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, σήμερα έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που ευελπιστούσαμε.
Μην το κλωτσήσουμε αυτό.
Αν μπούμε σε μια τυχοδιωκτική λογική, όπως αυτή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, που μια λέει δικό του ΚΕΛ, μια λέει ΚΕΛ μαζί με το Δήμο μας, μια λέει Ψυτάλλεια, ρισκάρουμε και παίζουμε κορώνα – γράμματα το μέγιστο που έχουμε πετύχει.
Καλώ συμπολίτευση και αντιπολίτευση σε ομόφωνη ψήφιση της εισήγησης και παράλληλα, μέχρι την σύνταξη των προμελετών έχουμε όλα τα περιθώρια να εξετάσουμε, να τεκμηριώσουμε και να προτείνουμε βελτιωμένες ή εναλλακτικές λύσεις.
Μια απόφαση με διφορούμενα, ίσως οδηγήσει στην ανατροπή όσων μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει.
Αναλογιστείτε το.

One response to “Σπάτα, Αρτέμιδα Δ.Σ. 23/01/2010 Γ.Γκινοσάτης

 1. Ο κος ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ,ΤΑ ΕΞΕΘΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ,ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ,ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
  κου ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ.ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙ ΗΘΕΛΕ,ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κος ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ Ο ΚΑΣΙΜΗΣ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΙΤΣΟΣ,»’Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s