Δήμος Ραφήνας – Σχεδιασμός Αντιπυρικής Προστασίας

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Γ. Χριστόπουλου, έγινε σύσκεψη για το σχεδιασμό αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης συνάντηση – συζήτηση, με θέμα την εκπόνηση σχεδίου για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια του Δήμου, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2011.
Η συνάντηση αυτή έγινε στη βάση της συνεργασίας με το Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στον οποίο ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου είναι μέλος.

Η παρουσία του Προέδρου του ΣΠΑΠ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και η παρουσίαση από πλευράς του , του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Συνδέσμου για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνέβαλε στο να αναδειχθεί η σημαντικότητα του ζητήματος της πυροπροστασίας.

Επιπλέον αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και ΣΠΑΠ , κάτι που είχε άλλωστε φανεί το χειμώνα με την βοήθεια που προσέφερε ο Σύνδεσμος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χιονοπτώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχιστεί η συνεργασία και την περίοδο του καλοκαιριού, αφού υπήρξε δέσμευση του Προέδρου του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη προς το Δήμαρχο Γ. Χριστόπουλο πως θα διατεθεί για τις ανάγκες του Δήμου ένα επιπλέον πυροσβεστικό όχημα, ενώ αναφέρθηκε και στη διάθεση από μέρους του Σ.Π.Α.Π δεξαμενής νερού για τις επιχειρησιακές ανάγκες του δήμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα συμφωνήθηκε στο αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσουν οι ενέργειες για τη δημιουργία τοπικού μητρώου εθελοντών, καθώς και η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου , σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ αλλά και τους εθελοντές του Δήμου μας , η εμπειρία και προσφορά των οποίων είναι ανεκτίμητη στην πόλη μας και τους ευχαριστώ γι αυτό, προχωρά στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με στόχο την πυροπροστασία και ασφάλεια της περιοχής μας, την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Είχαμε την ευκαιρία στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης μας, να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις, παρουσία μάλιστα και των αρμόδιων κρατικών λειτουργών.

Επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα με το Προεδρείο του ΣΠΑΠ και προσωπικά με το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργο Πατούλη. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στη διάθεση μας.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου που αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του ζητήματος να μας πλαισιώσουν και να μας ενισχύσουν, συμμετέχοντας εθελοντικά στην προσπάθεια μας αυτή.  Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, γι αυτό τους καλώ να δώσουν το παρόν στο κάλεσμα μας και να δημιουργήσουμε μια «πράσινη συμμαχία εθελοντών».

Όλοι μαζί, Κράτος, Δήμος , ΣΠΑΠ και Εθελοντές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα».

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν , πέραν των δύο Δημάρχων και των εθελοντών του Δήμου και οι:

Ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. κ. Ν. Καντερές

  • Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας , υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ.  Γ. Παπαδάκης
  • Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ν. Δημητρόπουλος
  • Ο Λιμενάρχης κ. Γ. Κατσόγιαννος
  • Ο Αστυνομικός Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ραφήνας κ. Ι. Βάρσος
  • Οι Αναπληρωτές Διοικητές του Α.Τ. Ραφήνας κ. Α. Μποτσιβάλης και του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας κ. Σ. Κωλέτσης
  • Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλλήνης κ. Π. Γρηγορίου
  • Ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Ν. Μάκρης κ. Β. Μαρινάκης

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s