www.HARVAT(I).com-com

  • Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία για…..τεχνικούς λόγους  και μεταξύ μας δεν είχαμε ούτε την διάθεση και να μας δινόταν, να αξιολογήσουμε τον….περιβόητο προϋπολογισμό του δήμου. Ο λόγος είναι ότι η φιλοσοφία που στηρίζεται η σύνταξη των προϋπολογισμών όλων σχεδόν των δήμων δεν αντέχει σε τεχνοκρατική ανάλυση. Ένα άλλος λόγος είναι ότι, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που προστέθηκαν εσχάτως, μέσω της “Καλλικράτειας” οδού, στην διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού υπό μορφή…προτάσεων, δεν ασχολήθηκαν με το θέμα, ούτε  γνωρίζουν το αντικείμενο. Και οι δύο λόγοι αναφέρονται μετά….λόγου άγνοιας.
  • Επειδή επιπρόσθετα η όλη διαδικασία υπέρ – ψήφισης είναι αντικείμενο του δημοτικό-πολιτικού ρεπορτάζ εμείς θα περιοριστούμε σε πληροφορίες ανούσιας….ενημέρωσης. Το σημαντικότερο λοιπόν γεγονός της προχθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ ήταν η μεταμορφωμένη συμπεριφορά του δημάρχου.
  • Ψύχραιμος στην κρητική, ανεκτικός σε προτάσεις, με κατανόηση στις αντιθέσεις, συμβιβαστικός στα τεχνικά λάθη του κειμένου, μειλίχιος προς τους έστω (και κατ΄ επίφαση) αντιπάλους με τα: “Σπύρο μου, Θοδωράκη μου, Άρη φίλε μου” εξέπληξε τους πάντες. Τόσο μεγάλη ήταν η…..μεταμόρφωση, ώστε και αν κάποιος σκόπευε να τον κοντράρει τον απέτρεπε από το όποιο απονενοημένο διάβημα……
  • Τελικά είναι μεγάλη υπόθεση να αισθάνεσαι ασφαλής, έστω και αν παίζεις χωρίς αντίπαλο, έστω και αν είσαι μόνος σου στο γήπεδο! Αν επί πλέον απαλλαγείς και από τα βαρίδια που προσ- κολλάνε σαν στρείδια ή παράσιτα στην πλάτη σου τότε θα μπορέσεις να παρουσιάσεις τον πραγματικό εαυτό σου, να αναδείξεις τις όποιες ικανότητές σου και ταυτόχρονα να προστατεύσεις την προσωπικότητά σου. Και για να μην…..ξεχνιόμαστε, τότε μπορείς να επανεξετάσεις και την ενίσχυση των διαλυμένων υπηρεσιών στην πόλη της Παλλήνης….
  • Επειδή το τελευταίο διάστημα κάποιοι ίσως και εκ πεποιθήσεως μάγειροι και βοηθοί μαγείρων, ανακατεύουν κάποιους ανθρώπους σε κατσαρόλα με λάσπη σοταρισμένη με σάλτσα προσωπικής και….κοινωνικής επιβίωσης, με γεύση αμφισβήτηση του δημάρχου, ρωτήσαμε κάποιον που φροντίζει όχι μόνο να μην μπαίνει σε κατσαρόλα, αλλά ούτε σε καλούπι που μπορεί να φτιάξει….ο ίδιος. Να τι μας είπε αναφερόμενος όχι βεβαίως στους ανίκανους λασπολόγους αλλά στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Τον Κυριακάτικο καφέ η ίδια παρέα τον πίνει εδώ και αρκετά χρόνια με την ίδια κατά βάση σύνθεση και με ελεύθερη συμμετοχή όσων την γουστάρουν. Είναι τουλάχιστον αφελές από μέρους ανθρώπων που καυχώνται ότι διαθέτουν νου λίγο κάτω από τον κοινό, να επιδίδονται σε συνολική απόρριψη ενός έργου που είναι αδύνατο να γίνει λόγω χρόνου. Η οποιαδήποτε θέση καλή ή άσχημη θα την μαθαίνει πρώτα ο ενδιαφερόμενος και όχι τα αυτοαποκαλούμενα (θέλουμε να πιστεύουμε) εξαπτέρυγα. Πρώτον επειδή είναι αρχή μας και δεύτερον επειδή σιχαινόμαστε τα ανίκανα κολιτάρια και τους άσχετους ανεπάγγελτους πασπαρτού…….
  • Η μόνη διαδικασία που τελευταία βαίνει…..βελτιούμενη στην χώρα είναι η συνεχής ανανέωση των όρων του μνημειακού μνημονίου που εξελίσσεται ως μνημειώδες μοντέλο οικονομικής εξυγίανση χρεοκοπημένων κρατών. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, όχι μόνο δεν το είχαν διαβάσει όσοι το υπέγραψαν, όχι μόνο δεν το κατάλαβαν κάποιοι που το διάβασαν πριν το υπογράψουν, αλλά ακόμη και σήμερα πολλοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Όλοι όμως οι πολιτικοί παπαγαλίζουν τελευταία κάποια καινούργια “πρέπει”, που “πρέπει” να γίνουν για το καλό μας, που “πρέπει” να τα  κάνουν οι άλλοι, που “πρέπει”να αποδώσουν χωρίς οι ίδιοι να “πρέπει” να συμμετέχουν.
  • Καλά ο λαός πρέπει να έχει μεγάλη δόση…..ανωμαλίας! απαξιώνει τουςβουλευτάρες, αγανακτεί και αντιστέκεται στις αποφάσεις τους, περιφρονεί τους συνδικάλες, σιχαίνεται τις συντεχνίες! Πάει καλά; Έχει ακούσει κανέναν απ΄ αυτούς να μην εργάζεται για  το καλό του; (το δικό του); Πρωθυπουργοί, βουλευτάδες, νομάρχες, δήμαρχοι, δημόσια διοίκηση, εργατοπατέρες, συνδικάλες παντός τύπου, φαρμακοποιοί, γιατροί, δικηγόροι, ακόμη και οι οδηγοί στα λεωφορεία και στα τρένα, οι πάντες όλοι δεν δουλεύουν όταν απεργούν και….απεργούν όταν δουλεύουν αποκλειστικά για το λαό, τι στο διάλο έχει και….ψοφολυσσάει! Τι στο διάλο φτιάχνει ουρές και ξεροσταλιάζει για την υγεία του, για τα φάρμακά του, για το…..συσσίτιο του; Γιατί δεν κλέβει; Γιατί δεν παραδειγματίζεται; Όχι κύριοι εσείς θα αλλάξετε ή θα σας αλλάξουν, θα καταλάβετε επί τέλους ότι το φτύσιμο δεν είναι ψιχάλισμα….

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s