Τι πάει στραβά στον κόσμο;

Τρομακτικές εικόνες γεμίζουν τις τελευταίες ημέρες τις τηλεοπτικές μας οθόνες. Δεν θέλω να τις επαναλάβω. Τις έχουμε δει τόσες φορές που τις ξέρουμε όλοι μας.
Από την Ιαπωνία ως τον αραβικό κόσμο, γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν λάθη, χωρίς πρώτα να έχει εντοπιστεί τι πήγε στραβά.
Όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στον κόσμο, δεν ήταν ανάγκη να συμβούν. Βέβαια είναι αλήθεια ότι ο κυκλώνας Κατρίνα, οι σεισμοί και τα τσουνάμι δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Η υπερθέρμανση της γης, όμως, και οι συνέπειες που αυτά τα φυσικά φαινόμενα δημιούργησαν ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της δικής μας βλακείας. Η τρύπα του όζοντος ή η συσσώρευση των αερίων του θερμοκηπίου μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και πολλές άλλες καταστροφές, περιλαμβανομένων των αιματηρών σκηνών των τελευταίων ημερών στον αραβικό κόσμο, θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.
Ένα κοινό σημείο όλων αυτών των ιστοριών είναι η ακατάσχετη απληστία. Το κυνήγι του πλούτου που πηγάζει από την ενέργεια – είτε πυρηνική είτε πετρελαϊκή από ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα ζήσουν αιώνια. Πρόκειται για μιαν απληστία που οδηγεί σε σπασμωδικές λύσεις τύπου “Άγριας Δύσης”, χωρίς να έχει αναζητηθεί, προηγουμένως η ρίζα προβλήματος.
Σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα ως τη Γερμανία, οι κυβερνήσεις σταματούν τα πυρηνικά τους προγράμματα λόγω της Φουκουσίμα. Διορθώνεται, όμως κάτι ουσιαστικό με αυτόν τον τρόπο; Ό,τι πήγε στραβά στην Ιαπωνία έχει προφανώς να κάνει με το ότι μια σειρά παλιών αντιδραστήρων εγκαταστάθηκε κατά μήκος μιας γνωστής τεκτονικής πλάκας. Οι γερμανικοί αντιδραστήρες δεν βρίσκονται όμως κοντά σε τεκτονικές πλάκες. Γιατί λοιπόν η Άγκελα Μέρκελ τους έκλεισε για τρεις μήνες;
Και η «Αυγή της Οδύσσειας»; πρόκειται για μια Οδύσσεια χωρίς Ιθάκη αυτή που μας υπόσχονται οι στρατηγοί του «πολέμου των πολιτισμών», πραγματικοί αρχιτέκτονες του νέου μεσανατολικού πολέμου. Οι προθέσεις τους είναι τόσο ισχυρές και προσχεδιασμένες που μπόρεσαν να κρατηθούν και τις αποκάλυψαν με το όνομα που διάλεξαν για την επιχείρηση.

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s