Μπλακ-άουτ στο ΤΑΧΙS

<αναδημοσίευση>

Στον αέρα η έκδοση εκκαθαριστικών

Σοβαροί κίνδυνοι για να μην καταστεί δυνατή η έγκαιρη εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα άνω των 2,5 δις. ευρώ έξοδα που προσδοκά το Δημόσιο από τη διαδικασία αυτή για να μην εισπραχθούν στο σύνολό τους εντός του 2011 διαγράφονται εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών και των πρωτοφανών καθυστερήσεων οι οποίες παρατηρούνται στην εκτύπωση και αποστολή των φορολογικών εντύπων Ε1 και Ε2 καθώς και στην έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων.

Άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον τα οποία προσδοκά να εισπράξει το Δημόσιο από τη φορολογία ακινήτων, δεν θα εισρεύσουν φέτος στα ταμεία του, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» υπάρχουν απίστευτες καθυστερήσεις στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ του 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011.

Συνολικά, εξαιτίας των προβλημάτων οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 3,4 δις. ευρώ έσοδα από τη φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων δεν θα εισπραχθούν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του Δημοσίου να διευρυνθεί.

πηγή: newsbeast

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s