ΠΑΙΑΝΙΑ – ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΛΚΛΟΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

<Καταχώρηση>

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΛΚΛΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ALI PODRIMIA ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Ο ποιητής Ευάγγελος Ανδρέου προσφωνεί τον Ali Podrimia (δεξιά)

Το αλβανικό φολκλορικό συγκρότημα δημοτικού τραγουδιού.

Εσπερίδα αφιερωμένη στην αλβανόφωνη δημοτική και λόγια ποίηση, με την ευκαιρία της ελληνικής έκδοσης του έργου «Ο Σχισμένος Χάρτης», του μεγάλου σύγχρονου ποιητή του Κοσσυφοπέδιου Ali Podrimia, διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (Greek AICL Commettee), το Περιοδικό «Αιολικά Γράμματα» και την Albanian Federation της Ελλάδας.

Στο φιλολογικό πρόγραμμα ο ποιητής Ευάγγελος Ανδρέου, απηύθυνε χαιρετισμό στην αλβανική γλώσσα, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Σχισμένος Χάρτης» και επέδωσε τα τιμητικά διπλώματα Αντεπιστάλλοντος Μέλους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης στον ποιητή Podrimia και στον παριστάμενο Πρόεδρο της Ένωσης Συγγραφέων του Κοσσυφοπέδιου Reshat Sahitaj.

Ο Ali Podrimia, ο Reshat Sahitaj και ο Αντρέας Μπένταϊ

Στη διάρκεια της εσπερίδας ένα εντυπωσιακό αλβανικό μουσικό συγκρότημα, με τις εθνικές του φορεσιές, απέδωσε δημοτικά τραγούδια της πατρίδας του.

Ήταν εκεί, ο Σύμβουλος της Αλβανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Ρεζάρτ Μπέικα, ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουλμέτης, η Αντιδήμαρχος Ζωή Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας Σπύρος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών Βασίλης Μακρίδης,ο εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑΝΣ Βασίλης

Παπαζέκος, ο επίτ. Πρόεδρος της ΕΕΕΒΕΠ Σωτήρης Νικολογιάννης, η φιλόλογος-πρόεδρος της Albanian Federation, Φλ. Ταφιλάκου, η Αγγελική Τσεβά ιδρύτρια του ομώνυμου Μουσείου Παράδοσης και Τέχνης στο Κορωπί, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ιωάννου, η εκδότρια Ira Londo, και πολλοί ακόμα άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης απ’ όλο το λεκανοπέδιο.

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s