Γεώργιος Βλάχος – κατάργηση ανταποδοτικών οφηλών

<Καταχώρηση>

Τη στάση της Κυβέρνησης κατήγγειλε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το σχέδιο νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», αναφέροντας τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την Κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, για τη ψήφιση κατάργησης είσπραξης των ανταποδοτικών οφηλών προς τους Δήμους των Μεσογείων, γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα προέκυπτε από την αξιοποίηση του αεροδρομίου στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, οι Δήμοι Κορωπίου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπάτων – Αρτέμιδος, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας και Ραφήνας – Πικερμίου χάνουν έσοδα σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, από την εκμετάλλευση του Ελληνικού. Το συγκεκριμένο δικαίωμα, είχε νομοθετηθεί το 1995, επαναβεβαιώθηκε το 2008 και δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το στερεί από τις τοπικές κοινωνίες των Μεσογείων»

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Βλάχος τόνισε, πως είναι λυπηρό για την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, να αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση αλλά και να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, οδηγώντας με την στάση τους αυτή, τους εμπλεκόμενους Δήμους, να καταφύγουν στην δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν.

Επιπρόσθετα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας, τόσο απέναντι στους πολίτες των συγκεκριμένων τοπικών κοινωνιών, όσο και απέναντι στους επενδυτές του Ελληνικού, αφού αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να δώσει λύσεις, επιλέγει να σιωπήσει και να μεταφέρει τα βάρη στον δυνητικό επενδυτή.

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s